EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 butelka w ręce w drugiej sandałki na skraju płonącej sukienki giętką łodygą smakiem cierpkiej jarzębiny przesuwamy się ku czerwieni gwiżdżemy lepszym jutrem - marsz pobudza apetyt otwieramy się zalewamy gipsowymi spojrzeniami przełamujemy się dzielimy ślepo odczytujemy fakturę zmową języków tamujemy oddechy włosy rozpierzchły się jak dym podnosimy się wahamy - jest już za późno spokojnie spokojnie spopielamy świat
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 a może tak? na skraju płonącej sukienki butelka w jednej ręce w drugiej sandałki przesuwamy się ku czerwieni smaku cierpkiej jarzębiny gwiżdżemy lepszym jutrem - marsz pobudza apetyt otwieramy się zastygamy w gipsowych spojrzeniach przełamujemy się dzielimy ślepo odczytujemy fakturę zmową języków tamujemy oddechy włosy rozpierzchają jak dym podnosimy się wahamy - jest już za późno spokojnie spokojnie spopielamy świat nie wiem które lepsze
jacek_sojan Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 tytuł trochę gubi; ale przyznaję - wiersz otwiera frapujące perspektywy na wspólne obcowanie z naturą w pełnym rozumieniu tego słowa; szlaki prowadzą w każdym kierunku, i w Bieszczady i człowieka do człowieka; bardzo sympatycznie czyta się : "gwiżdżemy lepszym jutrem"; i tak trzymać! ładnie, bardzo ładnie! /optuję za pierwszą wersją - BEZ POPRAWEK/; ładną scenkę rodzajową z erotycznym dreszczykiem tu skomponowałaś; :) J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ok:) tytuł zawsze można zmienić, ale ten jest zamierzony:))) dzięki Jacku:) tak jakoś ostatnio o tych połoninach chyba za dużo myślę;) pozdrawiam eva
Ewa_Kos Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ja też za pierwszą; podoba się, fajny wakacyjy klimat. Pozdrówka :)))) EK
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 dziękuję Ewo:)) a jakby w tytule został sam "przewodnik"?
Tali Maciej Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 tak pierwsza wersja lepsza łatwiej się czyta płynniej pozbył bym się tylko z pierwszej frazy słowa "w jednej" bo jak masz w kolejnej linijce "drugiej" więc jest to już wiadome, więc można spokojnie się pozbyć zapychacza miejsca(-: końcówka ładna pozdrawiam
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 dziękuję panie Macieju:) co do "jednej" ma pan rację:) pozdrawiam eva
Tali Maciej Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 prosze tylko bez per PANowania za młody na to jestem (-:
zak stanisława Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 oprócz klimatu, masz kilka perełek; jedną wyłapał Jacek, druga to puenta! pozdrawiam ciepło! ES
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 dziękuję Stasiu:) mam problemy jeszcze z tytułem:) czy ktos pomoże? pozdrawiam serdecznie eva
jacek_sojan Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 to dobry tytuł na wiersz: "przewodnik"; nie zawęża miejsca przygody; ognisko wszędzie można zapalić, choćby własnymi ciałami! :))) J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 toż to pożar, a nie ognisko;) dziękuje za pomoc:)))) pozdrawiam eva
le_mal Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ewo ,ja się dzisiaj wiersza nie czepiam. Ale, Bieszczady...daleko mi,dawno nie byłam, a sentymenta zostały.
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 znaczy, że nie przypadł Ci Lilko? :) tam wszyscy tracą siebie samych i odzyskuja jednocześnie;)
le_mal Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Oj! przypadł i to jak. I święta to racja;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Z działu P strudzony przybywam i rozbijam tu biwak, choć nie mam piwa; cóż - i tak bywa:)
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 :) Bartku herbatkę polecam:) albo lipkę - ta poetom służy;) pozdrawiam eva
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Lilko, obiecuję jutro odwdzięczyć się za te kwieciste myśli co koją:) oj, gdyby tylko ci faceci wiedzieli, jaką ty dobrą kobietą jesteś... pozdrawiam serdecznie eva
Rekomendowane odpowiedzi