Tomasz H Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 nie lubię szpinaku kożuchy na zębach pamiętam wiszące ryż z mlekiem mnie straszył a skwarki z kiełbasy zwyczajnej do tej pory budzą w nocy pamiętam jak biała pani z kuchni aluminiową łyżką waliła o garnek ileż było wtedy kłótni ktoś dostał mniej sosu inny miał mokry talerz wspominam również mielone do tej pory nie wiem z czego były ale ten smak i jajko sadzone w żołądku wtedy mistrzostwo świata zdobyły bardzo różną kuchnię już jadłem sam ponoć czasem potrafię coś pichcić odróżniam zioła i różne przyprawy znam jak co ma smakować …. ale na kilka potraw wrócę do przedszkola dedykuję: mojej głupocie 08.05.2006
zak stanisława Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 wspominam również mielone do tej pory nie wiem z czego były-----( na pewno z domysłów) ale ten smak i jajko sadzone----------(na kotlecie?na przystawkę) w żołądku wtedy mistrzostwo świata zdobyły----------( w ściganiu się do ube?czyli ubikacji) śmaczny ten twój wiersz!- pozdrawiam ES
Vera_Ikon Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Tematyka jak najbardziej! :) Miesiąc temu (może dwa) pierwszy raz od przedszkola skusiłam się na szpinak. Takie traumatyczne przeżycie to było, że musiało minąć ok dwudziestu lat bym dała drugą szansę szpinakowi :) Ten już był smaczny, może dlatego, że nie stanowił płynnej zielonej masy bez smaku :) Co do formy - moim skromnym - nie wyszło najlepiej. pozdr Weronika
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Zahihiwałem się pod nosem, fajny i (wbrew treści:) lekkostrawny wierszyk z zadumką na koniec. Plus:) ps. nie wiem właściwie czemu, ale do dziś, kiedy czasem przechodzę obok takich stołówek, to wciągam zapach nosem - bardzo go lubię, tylko ten zapach... Chyba pachnie swojskością i dzieciństwem. Pzdr!
Jego Alter Ego Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Forma faktycznie,coś nie tego:))ale dzięki,góra fajnackich wspomnień!smacznego,pzdr
Ewa Rajska Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 cieszcie sie, że nie mieliście takiej paskudnej pomarańczorej masy płynno-kisielowatej, na którą pani z kuchni mówiła "marchewka gotowana"!!! a wiersz wbrew pozorom o ważnej tematyce- wszak te straszne przeżyciz a przedszkola...-brrr... pozdrawiam cieplutko!!! ER
emka r. Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 wiersz raczej prosty, słaby technicznie, ale tematyka... powspominać warto :)
Rekomendowane odpowiedzi