Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 wylazły z moich kątów dwadzieścia cztery smutki do pierwszej lepszej knajpy poszły się napić wódki wróciły gdzieś nad ranem na nóżkach flanelowych z przytrzeszczem przyjęzycznym i strasznym bólem głowy od tamtej pory za nic gdy chciałam tę czeredę na chwilę wyprowadzić nie wyszedł ani jeden 06.05.2006. 1
Jerzy Rybak Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i to był bląd. zdecydowanie.
M._Krzywak Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Smutki można przepic, a nawet sie powinno :) Dobre przecie... Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Jerzy - no wiem, że błąd, powinnam im nie otworzyć ale one moje... Witaj Michaś, dawno Ciebie... :)
Olesia Apropos Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nie zrozumiałaś, o co Panu Rybakowi chodziło...
Jerzy Rybak Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nie zrozumiałaś, o co Panu Rybakowi chodziło... a o co chodziło?
Olesia Apropos Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Panu Rybakowi nie było żal, że smutki biedego dziewczęcia wróciły, tylko że nietety powstał z nich bezn... tzn. niezbyt udany wiersz, no powiedzmy... czy tak mój Panie??
Jerzy Rybak Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej! ja jestem swój i Kobiety, proszę się nie spoufalać ;psmutki biednego dziewczęcia wzruszają mnie bardzo i chętnie mogę zostać ścianą płaczu na temat 'jak to cały świat mnie nie rozumie'. pozdr. :)
Beenie M Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 moja to Alu rada ze smutkiem się nie brataj znowu przyjdą nad ranem miotłą szelmy wymiataj pozdrawiam serdecznie
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Dziękuję Dobra Duszko :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecz wina się napiłam Tak niby ot przypadkiem I powiem Ci ma miła Te smutki są nieważkie Hasały po pokoju Do kuchni wpadły wkrótce Perfidnie i w spokoju Wymiotły wnet lodówkę Pęka ma głowa - czuję Brzuch w lustrze wielki widzę Alka Prim zastosuję I jeszcze ten Laxigen :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 O Jacuś, witaj! Przy Tobie nie można się smucić, dziękuję :)
gabriel p. Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 przepijemy naszej babci domek cały... :P super :P:P pozdrawiam
Julia Zakochana Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Dwadzieścia cztery smutki to zwykła nasza doba. I dzień jest nie za krotki, i noc się nam podoba. Deszcz pada nieustanny i nudny, i nużący, za oknem chodzą panny smucące się niechcący (niechcący...) Za oknem wieczór spływa po dachach i po rynnach, i ciemność odpoczywa bezpieczna i bezczynna. Dwadzieścia cztery smutki... Usiądę sam za stołem, zamyślę się wieczyście o życiu niewesołym, przez które ze mną szliście. O naszym domu niskim i o wysokim niebie, o wszystkich i o wszystkim - i za was, i za siebie. Dwadzieścia cztery smutki... od razu mi się skojarzyło z Grzegorzem Turnauem
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Dzięki Julio, właśnie słuchałam tej piosenki i w chwilę potem urodził się ten wierszyk. gabriel p. - dzięki :)
Dariusz Sokołowski Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ciekawym, Droga Alicyo, co masz do powiedzenia na temat liczby 666
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Darku, myślę, że ludziom potocznie ta liczba kojarzy się z Szatanem, mnie także.
Smok Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 to dobrze jak nie chciały wyjść, to by mogło doprowadzić w końcu do alkoholizmu ;) plusik za lekkość i uśmiech. pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 cholerka Alicjo, twoje miały flanelowe nóżki, moje zaś- sztywny kręgosłup i oczy w słup, do bani ze smutkami ale topic ich juz nie będę!! he he pozdrawiam ciepło ES
Rekomendowane odpowiedzi