Regina Misztela Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ja co wszędzie widzę biesy, i szerokie nozdrzy kresy. Co w nich żyją długie dzieje- stada bakterianych jąder. Jeśli tylko wiatr zawieje drżą główeczki, drżą bo spląder w mózgu, płucach, członkach płodzi nowe dzieci w tkankach. Świat się kurczy, więc ty mówisz: Daj ty sobie glinę w dziurę będziesz nadal jak kurwiszon jak kogut co byle kurę rżnie po świcie.Dziadek pracę rano robi. Szpera w portkach, blady biedak, trzeba dać na tacę rdzaną. Tak w bożych miasteczkach ludzie mądrze na snach żyją, grosze po sypialniach sypią białe suknie ślubne szyją nikt nie nazwie dziecka grypą.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Hu, hu! Panie Sokołowski, bywaj tu! (jemu by się mogło spodobać szczególnie, siedzi ciągle w tych klimatach:) A ode mnie? No, no... odważnie:) Jest fajny pomysł, do tego przewrotka; są rodzynki słowne (np. bakterianych, rdzaną, boże miasteczka); jest "witalizm i brutalizm", które nadają tekstowi ironii. Ale: nie rozumiem kropki pośrodku pierwszej strofki i w ogóle nie wiem co się później stało z "ja" z pierwszego wersu (mogę się tylko domyślać, że się to licho w drobnoustrojstwo przeistoczyło). A! No i jeszcze braknie chyba sylaby w 12 wersie. Pzdr!;)
Roman Bezet Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Licho ;D Peel jest chyba hermafrodytą? (glinę w dziurę ---> kogut? ;) "nozdrzy kresy" - wiem, że metafora, ale wyobraź to sobie ;))) Rymy są koszmarkowate, nie ratuje ich nawet 'wesele', które czasem jest, a czasem go nie ma. Taka zabawa z rymami mogłaby fajnie wyjść, gdybyś poprowadziła ją konsekwentnie, a rymy niosły np. zaskakujące skojarzenia. Pomysł odlotowy - warto coś z tym zrobić. A wyobraźnię to Ty masz ;) pzdr. b
Rekomendowane odpowiedzi