fr ashka Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 piwność oczu upija nawet mnie zamkniętą w pustym ogrodzie przekwitniętych przebiśniegów nektarem maluję emocje nieco wyolbrzymione melancholią ostatniej jesieni czuję słony zapach deszczu i pozytywne wibracje powietrza tak rzadko carpe diem
Adam Trojańczyk Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Piękny i cudowny! Przesiąknął mnie swoim niepowtarzalnym klimatem. "Tak rzadko carpe diem" - może już brak nam na to czasu? Sam nie znam odpowiedzi. Gratuluję!
le_mal Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Fr Ashko podoba się Twoj wiersz ,nastrojowy ,liryczny. Pozdrawiam serdecznie:)
Vera_Ikon Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 A dla mnie troszkę na siłę. Takie ogólne odczucie, nie potrafię go uzasadnić. Może to przez przebiśniegi, nektar, melancholię... Za to końcóweczka bardzo fajna. pozdr serdecznie Weronika
M._Krzywak Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 piwność oczu upija nawet mnie - to jest świeże zamkniętą w pustym ogrodzie - tutaj - to "pustym" jest nieuzasadnione, patrz wers niżej przebiśniegów nektarem maluję emocje - a nie lepiej "spijam" czy cóś ? nieco "już" wyolbrzymione melancholią przekwitniętych jesieni czuję słony zapach deszczu i pozytywne wibracje powietrza tak rzadko carpe diem Troche uwag mam, trochę pogrzebałem, minusem są pewne niedociągnięcia przy używaniu słów jak "pusty" np., jezeli cos tam jednak jest. Na przyszłośc uważac, co by nie powtarzac :) Ale ogólnie, czemu nie ? Pozdrawiam.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Końcówka mi też nie pasuje.. może lepiej to samo tylko po polsku? Ale całość jest niezła. pozdrawiam /Arek
fr ashka Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i właśnie o to tu chodzi... dla mnie jest pusty, mimo że jednak są tam przebiśniegi i do tego przekwitnięte wszystkim dziekuję :) pozdr, fr.ashka ;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Według mnie w tym utworze istnieje równowaga pomiędzy wiosną a zimą, pozytywnym a poszarzałym nastrojem. Dlatego w pierwszym odruchu tytułową "zieleń w tle" wyobraziłem sobie nieomal jak mchy i porosty między płytami chodnika. Nie wiem czy o to ci fr ashko chodziło. Rzecz jasna opisałem subiektywnie. Pzdr!
fr ashka Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesli to jest matafora- to można tak powiedzieć, nawet całkiem trafnie... :) dzięki! pozdrawiam, fr.ashka ;)
Espena_Sway Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 miniaturka - podziwiam za tworzenie klimatu w kilku wersach, jednak jak na Ciebie, to tak sobie. ogólnie lekkostrawnie, choć przyznaję, że mam nieco osobiste skojarzenia tekst odbieram jako wynurzenia osoby, która wspomina przeszłość, ale nie potrafi się z nią pogodzić, nie docenia tego, co posiada zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Ewa Jaworowska Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Chwytaj dzień, chwytaj dzień....każdy , bo może być ostatni. Trochę smutno to zinterpretowałam - to ta paskudna pogoda.
Patryk_Nikodem Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 piwność oczu upija nawet mnie - dlaczego nawet Ciebie? jesteś taka mocna, czy może przeciwnie - nie pijesz? zamkniętą w pustym ogrodzie - nic szczególnego przekwitniętych przebiśniegów - 'przekwitniętych' bleee nektarem maluję emocje nieco wyolbrzymione melancholią ostatniej jesieni czuję słony zapach deszczu i pozytywne wibracje powietrza - bardzo fajna strofa, szczególnie wibracje poiwetrza tak rzadko carpe diem - również mi się podoba pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi