EWA_SOCHA Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 pogrążona w lepkiej toni siedzę cicho w kępach traw palce drążą w mokrej glebie bose stopy grzęzną w mchach skórę rosi szklista masa czuła woń w mej duszy gra ciężka mgła - ostatnie tchnienie płynie falą pieści - trwa zapomniałam czy jestem jedną z kęp kroplą wonią czy szeptem
EWA_SOCHA Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 z góry dziękuję za opinię i pomoc eva
le_mal Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 szklista masa--jakoś mi zgrzyta w ostatniej strofie wykreśliłabym--'zapomniałam czy'-lub przynajmniej 'czy'i 'czy'
EWA_SOCHA Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 nad szklistą masą się zastanowię, obiecuję. gorzej będzie z "czy", wiem, że się powtarza, tak chciałam, ale jak bardzo razi to zmienię:) Dziękuję Ci le mal za wgląd pozdrawiam eva
zak stanisława Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 rosi- jakoś skojarzyło mi sie z rosiczką, bagienną roślinką-mięsożerną może to ona się szkli? wiersz czyta się przyjemnie, rytmicznie klimatycznie,a sama myśl o bagnach, poraża miłość bagienna? pozdrawiam ciepło
EWA_SOCHA Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Z moim szczęściem byłoby możliwe, coby mnie ta rosiczka skubnęła (co tam rosiczki... nawet paprotki w domu mnie atakują - spadając bez ostrzeżenia). miłość bagienna z rosiczką;) dziękuję za dobre słowo! eva
le_mal Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Wiem jak to jest z paprotkami:)))))))))
zak stanisława Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ja też- moje usychają mimo iż dbam o nie, coś nie lubią mojego towarzystwa, za dużo chyba energii ujemnej wydzielam pa Rosiczki,
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A ja się wtrącę i powiem, że pani Ewa chyba gubi rytm w ostatnim wersie 2 strofki - "napływa faluje pieści - trwa". Może "płynie falą/drżąc napływa pieści trwa" lub cokolwiek o zbliżonej liczbie sylab. Pzdr!
EWA_SOCHA Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 dziękuję, z rady skorzystałam proszę, tylko nie pani... to mi dodaje lat;) pozdrawiam eva
Rekomendowane odpowiedzi