Ewa Fałdarek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 sprawdzam gołębie pocztowe jak rytuał codzienne klepanie pacierza czekam na jednego gdzieś na obrzeżu skrzydła tkwi szpileczka kłującej serce wiary nie kocham już gołębi ani nieba - ich rodzicielki ani grucholenia - ich śpiewu fałszywego rozpraszającego moje czekanie na nic a gdybym przestała odmawiać pacierz przez 2 tygodnie czy wtedy Bóg by się wkurzył i pokazał mi za karę cud?
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Mam dwie sugestie: "czy wtedy Bóg by się wkurzył" - zmieniłbym czasownik "wkurzył", wg mnie nie pasuje do klimatu, księżniczka w wieży nie używa takich nieładnych słów. Chociaż poczekaj... jeśli ona jest wyprowadzona z równowagi? No to już nie wiem:) A druga sugestia: chyba nie ma "grucholenia", jest za to gruchanie; ale to też mogę potraktować jako świadome słowotwórstwo. Generalnie: spore plusisko!
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Bardzo mi się podoba, ale chyba też bym sugerował zmianę "wkurzył". Ale poza tym - bardzo dobry wiersz.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Bardzo mi się podoba, ale chyba też bym sugerował zmianę "wkurzył". Ale poza tym - bardzo dobry wiersz.
pathe Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ich rodzicielki, ich spiewu -w sumie niepotrzebne bo wiadomo o co chodzi. czy wtedy Bóg by się wkurzył i pokazał mi za karę cud? to też bym wywaliła. buźka:)
Ewa Fałdarek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 hihi, to całe "wkurzył" to było najpierw "zirytował" (podobno prawdziwa boskosc i szatańskośc sie własnie nie irytuje , jak juz, to naprawde i srogo gniewa i gromy z nieba, tudzież wulkan piekielny), potem było cos niecenzuralnego, potem znowu coś tam i tak to teraz wyglada, ze nic tylko wgnieśc w ziemie. tez bym wywaliła, ze nie powiem brzydziej. w ogole to pierwotnie mialo jeszcze dwa wersy ale uznalam za niepotrzebne. moge poodchudzać... czemu nie.. jak teraz tak na stronie na to zerknęłam, to mi sie takie bzdurne wydaje i niedorobione, az żem sie zeżliła! nie cierpię niektorych swoich kawalkow czytać dzieki za odwiedziny Drodzy Panstwo p.s. grucholenie to tak z dziecinstwa mi zostało było
Rekomendowane odpowiedzi