Sanestis_Hombre Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 słowa wybiegną z książkowego garnca na nowe pola semantycznych zależności tsunami znaczeń nadciągnie gwałtownie trzęsąc w posadach konwencją litery utworzą czwarty ocean my nie wsiądziemy do Arki nawet gdyby miała dostęp do sieci i nie poprowadzi nas neo-Noe ku suchemu lądowi interpretacji ty wierzysz w automat modlitewny czarne rodzynki rzucane w eterze śmiechem panicznym tłumisz nieświadomość patrz – biały gołąb na ekranie m(on)itora roztopione skrzydła tragifarsy w utopii
Sanestis_Hombre Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 dziękuję dzie wuszce za odratowanie tego gniota
M._Krzywak Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Czy aż gniota ? Jeżeli pomyślec, o co chodzi, można i podpisac się pod tym - jako, że rzeczywistośc słowa pisanego i treściowego upada (pisał o Tym pan Jacek Mucha zresztą). ale to nie tylko o to chodzi - pytanie o zależnosc tekst - odbiorca - i tutaj można rozłozyc bezradnie ręce, poniewaz jaki odbiorca, taki odbiór tekstu. Zresztą jaki autor, takie wymagania. Neo - Noe pociąga, tylko pytanie kogo weźmie na swa barkę, chociaz czy interpretacja to rzecywiście "suche pole". Pzreciez spotykamy sie z wylewnymi wyjeśnieniami każdego słowa w tekście, czasem wręcz nachalnymi, żeby tak na siłę wepchnąc dany tekst - zatem no pole nie jest takie suche, a nawet okraszone. Reasumując, zanim się zagalopuje - niezgorzszy ten utwór, daje okazję do pewnych przemyśleń na gruncie własnie przekazu. Ja na tak. Pozdrawiam.
Sanestis_Hombre Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesteś bystrym czytelnikiem, a ja przybijam wirtualną piątkę i stawiam poetyckiego winiacza... dzięki Konrad salve!! ps.s wybaczcie, że tak sporadycznie komentuje wasze wiersza, ale wolę nic nie pisać zamiast jakichś głupot [niekonstruktywne takie opinie, mało wartościowe słówka], bo do takich mam niebywałe ciągotki. Alę będę się starał rozwijać na tym komentatorskim poletku choć daleko mi do Szpakowskiego;) a może i lepiej, że mi daleko...
Ewa_Kos Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Przekaz słowny myślę,że nie tylko dla mnie jest swego rodzaju zagadką. Autor ma mi coś do powiedzenia a ja powinnam trafnie to odczytać.Często z odbiorem bywa różnie i w zasadzie wielość interpretacji dodaje utworowi smaku. Myślę, że wiersz do tego nawiązuje, jak dla mnie w bardzo ciekawy sposób. Zastanawiam się tylko czemu Autor nazwał to ''gniotem''? Pozdrawiam serdecznie i z przyjemnością wiosenny + EK
Sanestis_Hombre Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz absolutną rację i dzieki za te słowa!!!
Sanestis_Hombre Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już nie będę używał słowa gniot, obiecuję poprawę a te drobne poprawki wiele zrobiły - vide: komentarze pozytywne. salve!
Rekomendowane odpowiedzi