EWA_SOCHA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 gesty - kolejny nowy tytuł wywiodłam Cię z raju wczoraj o świcie i nim zwabię ponownie prowadź w tańcu jak kroplę – po szybie żyj grą światła w rdzawych włosach a gdy spadnie już sukienka patrz na ciało nigdy w oczy pantomima mego ciała drżąca sczytuj wolno gest po geście
Amelija_Em. Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 wiesz wywróciłam sie na zaś oczach.Uważaj tam!Całun.
Ewa_Kos Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ...właśnie Ewuś może zamiast '' nie zaś'' - ''nigdy'' Wiersz ciekawy taki o nas. Pozdrawiam świątecznie. EK
EWA_SOCHA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Oczywiście macie rację, dziękuję:)
Yasioo Zimiński Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 kurde, jakoś ten mi nie przypadł do gustu. chyba wyczerpałaś ostatnio dosyć skutecznie podobne tematy. nie zaskakuje mnie nic, puenta jest niestety słaba (nie to co ostatnio - wiadrem wody w łeb ;p), słowa jakieś niespecjalnie a całość jakich wiele. nie wydaję mi się żeby przeróbki coś zmieniły dlatego nawet nie podejmę się próby modernizacji czegokolwiek. pozdrawiam. PS już sam tytuł nastawił mnie sceptycznie :(
EWA_SOCHA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ot! co za dużo to nie zdrowo:))) była część dalsza wiersza, ale wstydliwe ze mnie dziewcze... wiersz urywa się w połowie, stąd słaba puenta:) dzięki za uwagę:)
EWA_SOCHA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 bo jak piec jestem wyrasta we mnie baba smak aromat i kształt pamiętaj a bedziesz nieskończonością zanim z Tobą nie skończę Amelija Em.; np. to, ale było co innego, a to na poczekaniu spacjalnie dla ciebie ;) raczej do wiersza nie dołączę :D
le_mal Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Podoba się ,a zakończenie najbardziej. pozdrawiam baziowo:)
marcin krüger Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 wywiodłam Cię z raju wczoraj o świcie i nim zwabię tam ponownie prowadź w tańcu jak kroplę – po szybie pantomimę mego ciała sczytuj wolno gest po geście żyj grą światła w rdzawych włosach a gdy spadnie już sukienka dłonią po mej rzeźbie delikatnym osuń cieniem bądź mgły rosą okryj ust zasłoną jędrne gór krągłości - bądź też słońcem co rozpieści me ciemności. ... a może takie zakończenie? przyznam że wiersz biały nie jest moją mocną stroną, a rymy same mi się cisną. :) pozdrawiam marcin
EWA_SOCHA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 niezłe, ale chyba muszę sama i wolałabym jednak zakończyć przymrużeniem, bo powążne/erotyczne już miałam ( zbyt mocne;) ) ale coś mi się nasunęło pantomimę mego ciała sczytuj wolno gest po geście ;)
marcin krüger Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 oki, poczekam na wersję ostateczną pozdrawiam marcin
EWA_SOCHA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 wywiodłam Cię z raju wczoraj o świcie i nim zwabię tam ponownie prowadź w tańcu jak kroplę – po szybie żyj grą światła w rdzawych włosach a gdy spadnie już sukienka patrz na ciało nigdy w oczy pantomima mego ciała drżąca sZczytuj wolno gest po geście a jakby tak? poprostu z tytułem np. amplituda drgań, lub poprostu amplituda
EWA_SOCHA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 poproszę o pomoc, chyba, że takie cienkie, że nie warto:) Pozdrawiam
Roman Bezet Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie zbliżamy się chyba do szczęśliwego finału ;) Zastanawialem się czemu taki balagan w tym opisie aktu (cóż, ludzie róznie mają ;), ale widzę, że można i "po bożemu" ;) Proponuję "sczytuj" (bez Z), bo przy czytaniu i tak zabrzmi dwojaki, a przy czytaniu każdy inteligentny miłośnik bez trudu skojarzy (w sumie "sczytuj/ wolno/ gest po geście" to opis niezłej jazdy ;) pzdr. b PS. ma Pani talent do lapidarnych niedrętwot - cenne. PS. 2 "Amplituda" raczej nie, a "drgania" - to już zupełnie ;)
jacek_sojan Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 "patrz na ciało / nigdy w oczy"; pani Ewo, to wielce intrygujące, dlaczego peelce tak zależy na absorbowaniu całej uwagi "jego" na "jej" ciele; co mianowicie ukrywają te oczy Ewy-kusicielki, że nie chcą być "przyłapane"; /? ujawnia się w tym wersie cała o niej prawda? związać mężczyznę pokusami, byle za bardzo się nie rozglądał>>> w tym "temacie" rzeczywiście, jesteśmy dzieci - straszne łasuchy, ale żeby aż tak to wykorzystywać? :)))) wiersz bardzo dobry wraz z sugerowanymi wyżej , koniecznym poprawkami, a dobry zwłaszcza ze względu na podkreślony przeze mnie wers; pozdrawiam świątecznie J.S.
EWA_SOCHA Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 dziękuję:) Roman Bezet; ma pan rację co do sczyt/ywania/owania jacek sojan; jakie wykorzystywanie;)... Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy! pozdrawiam E.S.
Amelija_Em. Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 dzięks Ewwo, a jednak uparcie domagam sie tego co niedostępne w tym raju- w formie pierwotnej zakończenia. Mam wrażenie że ono wiele wyjaśni...i pomoże. Z wesołego rozbitego - całun.ps bardzo pomogłaś nie wiedząc .
Rekomendowane odpowiedzi