tad45 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 diable rogi stanęły na mej drodze rozłożyste koślawe jak korzeń czarci odwłok spróchniały leżąc zawadza mi w drodze do celu w nocy odblask daje fosforowy mimo że dokładnie spróchniały 04.04.06/Wiedń
zak stanisława Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 jakoś czuję niedosyt jakby niedokończony pozdraw.
tad45 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 pozdrawiam,faktem jest ze dalej balem sie pisac sam
M._Krzywak Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 nie łapie co tutaj ma byc przekazane - rogi stanęły ? Dziwne trochę, musiały miec nóżki w takim razie, zatem diabli je nadali, hehehehe Z sympatią za pomysł, ale technicznie to słabizna. Pozdrawiam.
tad45 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ze slabizna technicznie to wiem sam temat jest bardzo ciekawy dokonczenie tematu mnie meczy pozdrawiam
Patryk_Nikodem Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 to ja już wolę kata albo venom posłuchać. pozdrawiam
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 No to do boju z tymi wersami, a nie tylko kawkę w Schonbrunn popijać! :))) A tak na serio, to mam nadzieję, że wiersz rzeczywiście jest po prostu niedokończony i że znajdzie pan czas na jego dopracowanie. Póki co widzę w nim jedynie jakiś słabo zarysowany zamysł. Ale trzymam kciuki i pozdrawiam.
Veronique Sijka Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 pomysł dobry ale zabrakło jakiejś puenty i proponuje zamienić czymś spróchniały bo dwa razy się nie nada:) pozdrawiam
fr ashka Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 może streszcze to co zrozumiałam: grzeszę i przez to nie będę zbawiony(to jako cel)? skoro odwłok jest spróchniały, znaczy obumarły, to czemu stanowi przeszkodę? wystarczy ominąć, nie? nie rozumiem...
tad45 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 dziekuje za komentarze,wszystkie czytalem bardzo uwaznie. P.Bartoszu kawke jak pije to nie na Schonbrunie,bo tam to raczej można spacery uskuteczniać w pogodne dni,prawdą jest że pierwsza myśl jak wyszła w tym tekscie mnie samego nie zadowoliła. P.Veroniko czy zawsze musi być puenta? P.fr ashka,nie w tym kierunku szły moje myśli,sorry. P.Krzywak,diable rogi - jako codzienne problemy ludzkie każdego rodzaju,stare i nowe,różne koszmary,złe wspomnienia,źli ludzie,oraz inne przykre i zle sytuacje i przezycia. P.Patryku przykro mi ze zawiodłem. P.Stanisławo,być może uda mi się zaspokoić ten niedosyt. Tak to widze moimi oczami wyobraźni: diable rogi-poprawione diable rogi stanęły na mej drodze rozłożyste koślawe jak korzeń czarci odwłok spróchniały leżąc zawadza mi w drodze do celu w nocy odblask daje fosforowy mimo że dokładnie zbutwiały świtaniem przybiera kształt ni to zwierząt ni to ludzi dniem słonecznym w blasku jasnym niknie trwoga nocnej maszkary precz idą zwątpienia niewiary serce przyjaźnią ożywiane żyje niczemu już się nie zdziwie w nocy wszystko jest możliwe
tad45 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 zależy co kto lubi,jak coś jest monotonnego to nic już nie pomoże pozdrawiam
mikołaj chrobochek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszystko byłoby fajno,ale bądż pan konsekwentny z tymi rymami. grało by to pięknie gdyby były ładnie dobrane rymuy we wszystkich stofkach i dobra sylabizacja,popracuj pan nad tym. pozdro
tad45 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 w zasadzie nie lubie rymowanek,a ponadto wydaje mi się że w tym tekście nie pasują rymy do treści tego wiersza. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi