elza sta Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Mógłbyś mnie przeprosić za to niespełnienie, zbyt krótką rozmowę, nielojalność w grze, za brak twego ciepła kiedy z chłodu drżę. Mógłbyś mnie przeprosić za to puste miejsce obok i w wazonie kwiatów brak, gadatliwość i milczenie i za gorzki kawy smak wiem na pewno chcesz to zrobić tylko nie wiesz jak.
Yasioo Zimiński Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 przegadane, niepotrzebne rymy, o niczym nowym...
M._Krzywak Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 ta droga donikąd prowadzi.Dojrzałegodbiorcy nie interesuje raczej, dlaczego chłopiec nie chce - widocznie oferma, albo podmiot liryczny jest zyzowaty czy coś. A zresztą sam tekst jest niekompetentny - raz chłopiec zbyt krótko mówi, potem jest o gadatliwości owego. Życie to nie poezja, naprawdę :) Pozdrawiam.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Forma niedopracowana. Jednak myślę, że gdyby wiersz ubrać nieco inaczej - byłoby znacznie lepiej. Rymy niepotrzebne, lepiej by było zamiast dziwnego "i w wazonie kwiatów brak" -> "i brak kwiatów w wazonie"... podoba mi się fragment: Mógłbyś mnie przeprosić za to puste miejsce obok. Wiersz ma swoje wady, jednak dostrzegam w nim pewną wartość. pozdrawiam /Arek
Rekomendowane odpowiedzi