ewa birk Opublikowano 22 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 promienie słońca jak zreczne narzedzia chirurgiczne rozprawią się, przetną grubą skórę lodu wstrzymam oddech, odepnę guziki - zanim drzewa zaczną gadać , zrobi się intymnie i bedzie mi brakowalo ciebie - złota rybko za trzy złote w foliowej torbie może się spełni - pogawędzimy o muzyce, która na tej wyspie jak z porysowanego kompaktu, coś zakwitnie na balkonach a o młodych krótko, statystycznie ponad trzydzieści kilka wiosen przed nimi - o nas? - wrośliśmy w siebie za cicho kalecząc wiele wieczorów, teraz spróbujemy dotykać się uważniej w szeleście opadającego tynku otwierać okna na wszystko
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Pochwałe dojrzałości odczytuję z zaciekawieniem. Pozdrawiam. Stefan.
Jimmy_Jordan Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta pochwała to opoka wiersza jest. Z perspektywy doświadczeń miłość smakuje wynioślej. Ładne piękne i wogle. Tylko mi osobiście te narzędzia chirurgiczne przeszkadzają. Może jakisik lęk z przeszłości, ale to już z histori o lalkach...
Jimmy_Jordan Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta pochwała to opoka wiersza jest. Z perspektywy doświadczeń miłość smakuje wynioślej. Ładne piękne i wogle. Tylko mi osobiście te narzędzia chirurgiczne przeszkadzają. Może jakisik lęk z przeszłości, ale to już z histori o lalkach...
ewa birk Opublikowano 24 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 bardzo się cieszę , że wiersz nie został przez Państwa pominięty ... dziękuję ))) co najlepsze ewa
jacek_sojan Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 "spacer z mężami"? - pani Afganka? :))) " wrośliśmy w siebie za cicho kalecząc wiele wieczorów, teraz spróbujemy dotykać się uważniej w szeleście opadającego tynku otwierać okna na wszystko" w powyższym znajduję TO - poezję, którą tu, powoli dozowaną ze strofy na strofę, z wersu na wers, wykrystalizowało w czystą lirykę; piękne; J.S.
ewa birk Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 jacek sojan "spacer z mężami"? - pani Afganka? :))) dzięki za komentarz nie, nie jestem afganką, ani żadną panią / mam na imię ewa a z mężami to trochę przewrotnie - jestem po raz czwarty zamężna ... ))) co najlepsze ewa
Rekomendowane odpowiedzi