Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 bo twoje słowa dla mnie to niestworzone rzeczy, a heretyckie uszy pogańsko będą przeczyć. więc może pod sklepienia czułych ramion zaprowadź, ubóstwiać ciebie zacznę i serce klęknie w progach. tylko pamiętaj proszę żebym się nie lękała, wiary do ciebie przecież jeszcze dotąd nie miałam. to jakby pierwsza spowiedź już powiedziałam wszystko, gdy o uczucia idzie wybacz, żem ateistką. 21.03.2003. 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 To jakby spowiedź pierwsza, Ateistki spełnienie. Za to, że w formie wiersza, Dostajesz rozgrzeszenie. Me dziecko, za pokutę masz łamać swoje pióro napisać przez pół roku dwadzieścia wierszy z górą 1
Ewa Rajska Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 nawet rymy mi nie przeszkadzają:) wprowadzasz świetny klimat. chyba literówka w 1 strofie (nie powinno być będą?) ogólnie na tak:) pozdrawiam serdecznie! ER
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Ewuś, dziękuję! Pewnie, że literówka. Oj szałaput jestem. Jacku, jestes bardzo sympatyczny. Zawsze się uśmiecham do Twoich komentarzy.
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Jacku, ja codziennie piszę jeden. Chybam już dawno rozgrzeszona. Heh, nawet "siódemką" mi odpowiadasz. Elegant jeden, no! :)
M._Krzywak Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Cos dłuuuugo Alicja nie gosciła, zrobiła sie luka. Brakowało mi tej liryki, nie miałem na kogo wskazywac i pisac: "patrz, pan, pani, to jest właśnie poezja" tylko pamiętaj proszę żebym się nie lękała, wiary do ciebie przecież - tu nuwaga... jeszcze dotąd nie miałam. to jakby pierwsza spowiedź już powiedziałam wszystko, gdy o uczucia idzie wybacz, żem ateistką. - ... a tutaj odniesienie do poprzedniej uwagi. bez wiary to i ateistka, zatem odległe, ale powtórzenie jest. Ale to drobna uwaga :) TAK. Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Michasiu, no to mów jaśniej co i jak mam poprawić. Nie obiecuję, że to zrobię ale słuchać Ciebie lubię :) Wiesz, jakoś miło mi się zrobiło. Pomyślałam, że się deczko stęskniłes. (oops) :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba już dawno zauważyłaś, że jak odpowiadam wierszem to takim, jakim jest napisany wiersz, który komentuję :) pozdrawiam Jacek
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Aaa, juz kapuje! Michaś. Ten ktoś, (powinien, jeśli mu na mnie zależy) postarać się żebym uwierzyła w jego uczucia. Bo jak do tej pory, jesli idzie o nie, to jestem ateistką. Przeciez to możliwe. Dzieki!
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Nie, nie dawno zauważyłam. I jestem w pozytywnym szoku! :)
M._Krzywak Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale to chodzi o czysto techniczne mieszanie dobrym ludziom w głowach :) Ale patrz: Jeżeli peelka w puncie określa siebie jako ateistkę, to proste jest, że żadnej wiary w Boga nie miała. Zatem te dwa wersy są zbędne. Ale pal to licho, bo będzie, że wiosna idzie, a ja sie starzeje i sie czepiam byle czego. I to będzie racja, bo teraz sam nie wiem, czy mam racje. Ide zatem połóżyc sie spokojnie :)
jacek_sojan Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Dostojewski wkłada w usta jednego ze swoich bohaterów stwierdzenie, że ateiści to tacy wierzący, którzy u d a j ą że Boga nie ma, a w rzeczy samej są w ciągłej z nim sprzeczce; piękny, bo mądry wiersz, i przeciwieństwie do szanownego grona jurorów-komentatorów, Bóg jest cichym wielbicielem poezji, bo cechą poetów jest wspaniałomyślność wobec świata i losu, a jest to z przymiotów Boga pierwsza i podstawowa obok miłosierdzia cecha; J.S.
stanislawa zak Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 peelka jest ateistką uczuciową Michale, a do uczucia garnie sie całą gebą! pozdrawiam Cię Alu wiosennie
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 No Stasieńko, brawo! Jestem ateistką, jesli idzie o uczucia - przedostatni wers to wyjaśnia. I własnie jestem na najlepszej drodze do "nawrócenia" Tylko ten "on" ma się postarać. Wiosna, panie Michasiu, wiosna! :)
elza sta Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 przepraszam,że się wtrącę ateista, to człowiek głęboko wierzący głęboko wierzący w nie istnienie Boga
Piast Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 przepraszam,że się wtrącę ateista, to człowiek głęboko wierzący głęboko wierzący w nie istnienie Boga - napisała elza sta A jeśli Ala jest ateistką uczuciową, to znaczy, że głęboko wierzy w nieistnienie uczuć? Ejże, ejże, to na pewno tak nie jest. Znaczy to raczej, że nie spotkała jeszcze tego - jednego, wazniejszego, niż inni. Mógłbym to np. być ja, a, czemu nie?, a przepraszam bardzo, czemu nie?. No, mógłbym być... A w gruncie rzeczy, która kobieta nie chciałaby kochać i być kochaną??? Wiersz pomysłowy... Pozdrawiam, Piast
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Piast - ojej, gapa jestem i zajrzalam dopiero teraz. No może i móglbys być, ale spóźnilam się wlaśnie na pierwszą randkę. Wiosenie i zielono pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi