Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Poezja a masturbacja

Rekomendowane odpowiedzi

piotr mały:

owszem, pisanie o rzeczach oczywistych w sposób prosty to publicystyka - podpisuję się pod tym rękami i nogami. Jeśli dla ciebie zwiazek poezji z masturbacją jest oczywisty, to przesyłam wyrazy szczerego współczucia.

M. Spryszak

Czytałem Lwa Starowicza (oczywiście nie wszystko). Akurat nie pomnę, czy zajmował sie on zagadnieniem masturbacji jesienią, ale całkiem logiczne wydaje mi się, że w warunkach obniżonego nastroju spada poziom hormonów płciowych i tym samym przestaje się myśleć o masturbacji. To wiersz, a nie doktorat, stąd nie musi zawierać tez absolutnie potwierdzonych - wystarczą mu tezy zupełnie subiektywne - autorskie.
Czyżbym jakąś osobistą urazę obudził?

R. Bezet

nie, nie jest to sylogizm (s. to wnioskowanie z dwóch przeslanek, i taki jest sylogizm prostacki Bursy), aczkolwiek powstał niewątpliwie pod wpływem Bursy (jak zresztą wszystkie moje wiersze).

Eugen:

chodziło raczej o to, że w obliczu smutnych zdarzeń człowiek przestaje się masturbować, natomiast nie przestaje - wręcz przeciwnie - pisać wierszy. Jednocześnie należy postawić granicę między poezją "nastoletnią" (w sensie: kochany, czemuż ty jesteś taki kochany), a poezją "dorosłą", dojrzałą - ta się wyzwala od związku z masturbacją, płynie nie z hormonów, lecz z duszy. Stąd niech się nie czują urażeni ci "ponad przedziałem" - bo jeśli są starsi i nadl piszą, to niechybnie znaczy, że ich twórczość jest dojrzalsza i przetrwała pewną próbę czasu.

S. Rewiński:

Z tego, co wiem, jest pan człowiekiem dobrze ponad dwa razy starszym od "przedziału" - stąd problem jest daleko ponad panem - czego gratuluję i co przysparza panu szacunku w moich oczach, o czym napisałem zresztą przy okazji odpowiedzi na komentarz Eugeniczny ;)

Oscar:

jesienią jest ogólnie to, co jesienne: smutne, szare, nacechowane przemijaniem i gotykiem, co sprawia, że mhoczne sehca khwawią.
BTW: wiersz przydałoby sie zacytować niektórym z publikujących tu młodzieńców :)
Co do wersyfikacji - być moze masz rację. Gdybym był Noem, powiedziałbym, ze historia osądzi :D

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Kris - pisanie tak zaangażowanych emocjonalnie komentarzy świadczy o przewlekłym braku kobiety i wynikającym z tego chronicznym braku poczucia humoru ;) Podobno są na to jakieś piguły czy coś...

poczytaj sobie wiersze debiutantów - zawsze jest takich na pierwszej stronie forum jakieś 2-3 - i pomyśl, o ile przyjemniej żyłoby się nam wszystkim, gdyby zamiast pisania wiersza autor wybrał onanizm.

BTW: "walenie konia" to seksizm. Tylko faceci mogą się masturbować? A gdzie prawo kobiet do samozadowolenia? :D

może być i zima, czemu nie :) W zasadzie jak tak teraz przemyśliwuję, to ten zestaw "zjawisk" mógłby być w ogóle inny... Mógłbym się wdawać w polemikę, że zima niesie w sobie wiecej optymizmu niz jesień, bo jest łądny śnieg, święta i w ogóle (zwłąszcza, jak zima trwa do połowy kwietnia, na co sie zanosi) - ale po co :) Kiedyś napiję się złocistego browara, zasiądę spokojnie i przemyślę te wspomniane w wierszu "zjawiska". Jakoś do tego wiersza mam wyjątkowo bezproblemowe podejście ;)
Jesteś z Łodzi? To rzut beretem (nie mylić z rzutem Bezetem, bo on jest z Krakowa ;)).

PS: Gdybym był Noem, to bym napisał, że ten wiersz jest żenujący, tak jak wszystkie Sceptica, po czym stwierdziłbym, że "nawet tutaj żyjecie w cieniu wielkiego poety Noego" :D Podoba mi się ta zabawa swoją drogą.

pzdr.

I - cyk - nie ma "jesieni" :D

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

pierwszy akapit owszem rozbawił mnie nieco , jednak jako konkluzja mojego komentarza pokazuje brak umiejętnosci logicznego myslenia albo niezrozumienie wczesniejszej mojej uwagi

co do drugiego akapitu nie odnosze sie - bo nie wiem o ile lepiej by sie nam żyło ..........

co do trzeciego akapitu - jestem niepoprwną politycznie męską szowinistyczna świnią i jest mi z tym dobrze

kop

[quote]
totalna bzdura
płytkie i głupie , z prawdziwą poezją nie ma nic wspólnego
autor pomylił to co sie dzieje na tym forum z poezją , równie dobrze mógłby porównać to do robienia kupy - w końcu każdy musi od czasu do czasu cos z siebie wyrzucić
przyrównanie walenia konia do pisania poezji - podkreślam POEZJI - świadczy o tym iż co poniektórzy uczestnicy tego forum zamienili sie chujem na głowy

kop

[quote]
Kris - pisanie tak zaangażowanych emocjonalnie komentarzy świadczy o przewlekłym braku kobiety i wynikającym z tego chronicznym braku poczucia humoru ;) Podobno są na to jakieś piguły czy coś...

Nie widzisz związku między komentarzem a odpowiedzią? Dziwne, na jakich podręcznikach uczyłeś się logiki? Jak to nie jest emocjonalnie zaangażowany post, to ja juz nie wiem :) Już nie wspominając o tym, że jakość inwektywy swiadczy o żenującym poziomie znajomosci erystyki. I to nie u mnie.

drugi akapit: - to się nazywa krótkowzroczność i nieumiejętność abstrakcyjnego myślenia.
trzeci akapit: szczerze współczuję.

co do tych "kopów" - Freud miałby coś do powiedzenia w tej kwestii :D

Pierwszą biorę bez mrugnięcia, potem robią się schody; zostaw jesień-to taki depresyjny obraz przemijania;
zMiłkowałam, może coś dla Ciebie:
ale

w obliczu cierpienia istnienia pierwszych miłości zdrad
jesiennej de/presji śmierci-
młody człowiek zwykle przestaje się masturbować.

to się nazywa pozytywne myślenie:)
pozdrawiam/V.

z niewiadomych zupełnie przyczyn jestem dzisiaj wyjatkowo wyrozumiały więc wyjaśnie - to co sie czasami na tym forum publikuje jest faktycznie waleniem konia , marszczeniem freda czy jak to chcesz nazwać jedno jest pewne - niewiele ma to wspólnego z prawdziwą poezją
ergo porównanie tworzenia POEZJI - podkreślam POEZJI - do masturbacji jest głupie i tyle i tyle chciałem powiedziec bez specjalnego zaangazowania ani bez emocji , wierz lub nie ale jest bardzo ale to bardzo niewiele rzeczy ktorymi jeszcze chce mi sie emocjonować ale w 100% nie są to ani to forum w jeszcze mniejszym stopniu twoje wypociny , a ostatnią rzecza którą będę traktował poważnie to utworki i komentarze tutaj zamieszczane
ot lubie tu zajrzeć od czasu do czasu i pośmiac sie nieco z tych wszystkich farmazonów

jeden sie obwołuje wieszczem , inny smuci jakieś pseudoyntelektualne bzdety jeszce inny chce walić konia

no popatrz czy człowiek przy zdrowych zmysłach może traktować to poważnie

Miłko ja bym na twoim miejscu nie żałował takiego zacietrzewionego samca jak ja

ps.
zyskuje przy blizszym poznaniu hahahahahahahahahahahahahahahaha

kop

Twoja podświadomość, stłamszona wychowaniem i narzuconymi wzorcami kulturowymi, marzy o tym, by być kopana. Sadomasochizm rozwija się w młodym człowieku, gdy ten - będąc bitym - odczuwa przyjemność płynącą z lepszego ukrwienia miednicy.

Tyle - najprawdopodobniej - powiedziałby Freud na temat "kopów". Kwestia niechęci do samego tematu masturbacji i określania jej takimi wyrażeniami jak "walenie konia" i "marszczenie freda", niechybnie przyczyniłaby się do pogłębienia jego komentarza.

"Głos rozsądku jest, ale cichy"

woooow!!!! twoja błaskotliwosć mnie powala
teraz juz wiem że jest mądrzejsza i to na pewno , zreszą pewnie niewielu by sie znalazlo głupszych
w każdym razie twoje gadanie przypomina mi gulgotanie indyka , im głośniej do niego się odzywać tym dłużej i głośnie on bedzie gulgał

w oczekiwaniu na twój kolejny błyskotliwy komentarz ide napisac cos za co mi zapłacą

kop

Stefanie, toż to samo chciałem napisać, tylko nie zdążyłem... Po prostu szybszy byłeś, ale wierz mi - to samo chciałem powiedzieć!!!
Chłopaki zaczęli od masturbacji, a skończyli na indykach. Uważajcie więc na ptasią...
Ale czytając wszystkie komentarze tak się uśmiałem, że omal mi ta przepuklina nie wyskoczyła, co to ją rok temu z górką zoperowali...

hihihi pozdro hehehe