Messalin_Nagietka Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 ach, gdzie tam, panie, Wita mieć w Mariackim i spod sukiennic na Adasia strzelać, powietrzem nosić wierszoplotne macki, które na Błoniach do reszty wybiela zamysł poety, co wpół słowa dyga, nie smoku, ale gdzieś w chmurzastych wygach, ach, panie, jeszcze tyle miejsc i wielu z twarzy nieznanych przechodzących obok jak dźwięczne esy Zygi, co z Wawelu, biją po karku, kiedy inni bodą, stąd też co warte puszczać by w manowce uliczek krętych wzdłuż i wszerz i poprzek, ach, jeszcze tylko, znaczenie graffiti i układ liter i dobór kolorów, jednako wszyscy dokoła (my) Wity, lecz niekoniecznie jesteśmy z wyboru, jak w kamienicach, od pięter po dachy, bez czynszu czasem domowią się strachy, ach, tylko jedno, mieć komu co szeptać, klecić bombowce, co nad miasto wzlecą i może z krzyża obolała reszta dusznego ciała ocknie się co nie co i pójdzie w pole i na rany boskie życie się stanie mniej-ulicznym kioskiem, ach, jedno, tamże, gdzie z Floriańskiej Bramy wyprute szczęście w śniegu, deszczu, wietrze, kiedyś (choć w myśli) może i doznamy i z niepamięci nikt nam już nie zetrze czasu, bo w końcu, panie mój, ach, gdzie tam, to okolica Romana Bezeta. ------------------------------------------------------ od autora: Kraków – wiadomo, spróbowałem go podłożyć z ukłonikiem dla R.B.
Roman Bezet Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Dlaczego nikt nie czyta? nikt nie komentuje? czuję się dyskryminowany! ;) Najfajniejsze jest to, że zostałem BIzetem - zawsze marzyłem, żeby znać się na nutach, komponować, grać, a może nawet zaśpiewać tenorem ;D Trudny temat - Kraków opisany we wszystkich wymiarach. Aleś zrobił to po swojemu: te strachy (od piwnic po dachy) z pewnościa przywędrowały z podprzasnyskiej okolicy. Wyjdę na Kraków, ach-nę pięć razy i spuszczę Wisłą list z podziękowaniem: fenks messa - druhu! ;) pzdr. b i: dyg, dyg ;D
Fanaberka Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przeczytałam tuż po wklejeniu, ale nie chciałam się wtrącać, nim wzruszony Tenor nie wróci z Floriańskiej z paczką chusteczek do nochala. (kiedy będzie empetrójka albo chociaż wava? :)))))) Cały się podoba, ale to najbardziej: „ach, tylko jedno, mieć komu co szeptać, klecić bombowce, co nad miasto wzlecą” No pięknie, Messa. :-)
Messalin_Nagietka Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. proszę bardzo Bezecie - przepraszam za "bizeta" - a zaachaj krakowskie podwórze i wiślany brzeg - miło się wiersz pisało z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przeczytałam tuż po wklejeniu, ale nie chciałam się wtrącać, nim wzruszony Tenor nie wróci z Floriańskiej z paczką chusteczek do nochala. (kiedy będzie empetrójka albo chociaż wava? :)))))) Cały się podoba, ale to najbardziej: „ach, tylko jedno, mieć komu co szeptać, klecić bombowce, co nad miasto wzlecą” No pięknie, Messa. :-) Fanaberko - o bombowcach to już Bezecik wie co ja myślę ale dzięki za przeczekanie, bardzo mi miło z ukłonikiem i pozdrówką MN
stanislawa zak Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Messalin tak pięknie oddał opis Krakowa,że już zatęskniłam za Krakowym grodem, jego tajemniczymi uliczkami ,smokiem i czakramami. pozdrawiam ciepło
Messalin_Nagietka Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanisławo - dziękuję - ja tylko próbuję wytężyć wyobraźnię, jak najdalej mogę z ukłonikiem i pozdrówką MN
Roman Bezet Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatecznie mogę podesłać zapis, ale mam tylko w brailu ;) dyg b "bombowiec" ;D
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Kiedyś na mszy zaspiewałem tenorem, to tylko taca została,
stanislawa zak Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Mess. wytężasz wyobraznie i tworzysz klimat, i to jest to! pozdraw.
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a co z kościołem też znikł? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze raz Stanisławo - z ukłonikiem wielkim MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O smoku był zapomniał, niech poprawi, bo do dupy bez smoka, Dzwon przemilczę. Tam nic więcej nie ma, no Regina jeszcze, Krav Maga.
Roman Bezet Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Że niepoważny - to wiadomo, ale że ślepy?! "jak dźwięczne esy Zygi, co z Wawelu," ;P Jakby poszukać, to i dupę smoka dałoby się wykoncypować. A Reginę zostaw w spokoju - niech się uczy dziewczyna ;) dyg b
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Henrietka Reginy zakazała, ale smoki? Niechaj by były.
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 jajć! Panowie - dajcie pokój - toż my wszyscy Słowianie a smoki to nam wmówili a dzwony to nam wbili, a myś(l)my i o to chyba we wszystkim chodzi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Arena Solweig Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Dobrze jest tu u Ciebie, Messalinie, w tym wierszu - przytulnie, ...z krzyża obolała reszta dusznego ciała ocknie się co nie co i pójdzie w pole i na rany boskie życie się stanie mniej-ulicznym kioskiem, widzisz, Bezet, jak Ci ludziska dobrze życzą! Pozdrawiam serdecznie, wydeptując swój ślad. Arena
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki piękne Areno za koment - bardzo mi miło z ukłonikiem i pozdrówką MN
jacek_sojan Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 "...i spod sukiennic na Adasia strzelać ................................................... ..............ach, gdzie tam, to okolica Romana Bezeta" - - a mówią, że Rynek to okolica bezpieczna, a to teren grasującego tam, znanego nawet poetom Romana B.; "nie masz, nie masz nadzieję"; pozdrowienia Witku spod gołębiego ogona, bo stamtąd pochodzą najczęstsze pamiątki z Krakowa; :)! Jacek S.
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i widzisz Jacku - muszę troszkę pobuszować (w Twoich wierszach) to i Twój Kraków opiszę z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi