Dora Opublikowano 1 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 W kałużach deszczu tańczymy beztrosko jak dzieci na mokrych twarzach oklejone kosmyki włosów potargane wiatrem nie myślimy o jutrze wyryłam tę chwilę w pamięci
Ewa Rajska Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 widzę tu odrobinkę "wodolejstwa":) i brakuje mi mocnego zakończenia:) ale wszystko da się dopracować:) pozdrawiam ciepło ER
Dora Opublikowano 1 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ewka za odwiedziny:) poprawię się:) pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 na czas lekarstwa nie ma. Trudno, tak to już jest. Doro - pisz, ale unikaj banałów, szukaj tematów, jakich jeszcze nie było (łatwo pisac :) Pozdrawiam.
piernik Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Plytkawe i pobieżne. Pomijając błędy, np. : tą chwilę, zamiast tę chwilę. bye bye
Espena_Sway Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 przyjemny obrazek. Doro, będzie dobrze :) pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Witold Marek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Ostatni wers każe mi przenicować to co wpisane poprzednio. Na pozór już mityczne, "hippisujące" wspomnienie jako mechanizm zabezpieczającego (a czy bezpiecznego?) sprzężenia... Ale za ten zegar nie jestem szczególnie wdzięczny :) Pozdrawiam.
Roman Bezet Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Pierwsza zwrotka jest nawet poprawnym (bez cudowania: oszczędnie i obrazowo) opisem sytuacji. Gorzej zaczyna być, gdy autorka wprowadza refleksje ("czas mknie nieubłaganie"), które są powielaniem schematów w temacie (nb. czy ktoś na serio próbował błagać czas? - w jaki sposób? oraz: a co z innymi sposobami pojmowania czasu? mój czas wewnętrzny ma inny przebieg niż autorki, etc. etc.). Radzę skupić się na opisie - relacji i zostawić miejsce dla czytelnika na własne refleksje. pzdr. b
Rekomendowane odpowiedzi