stanislawa zak Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 wtedy pojmiesz, że życiem można się cieszyć, a szczęście znajdować w drobnostkach przy odrobinie wysiłku, odwagi i pracy. Taki jest bowiem porządek przyrody. Wiosną czekasz na lato, latem na miłość, a jesienią na wykopki, cokolwiek miałoby to znaczyć. Zimą nie zrywaj fiołków, za to wąchaj pelargonie, we własnym łóżku.oblizuj sople zwisające z dachów
Roman Bezet Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Niekońkursowy ;) Wie pani, wg Darwina, z tym porządkiem przyrody jest jednak trochę inaczej. Cio prawda różne filozofie i religie nas przekonują, ale - Końcówka jest jakaś surrealistyczna, aż nie podejrzewałem pani o to cóś ;) Czy te pelargonie są w łóżku? czy sople? (w łóżku, do oblizywania? ;) Kropka - no właśnie: kropka: co ona tu robi? pzdr. b
stanislawa zak Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 koniec kropka skoń-czona szopka, he he cholera siezapodziała,Darwin Darwinem ja mam swoją teorię, te zwisy hmm, a pelargonie jak z dowcipu, he he, i szkoda, że nie koń- aż tak zle? pozdrawiam ciepło wio-sennie
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Usłyszłem Vivaldiego pory roku. Pozdrawiam.
stanislawa zak Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 wow, Stef, aż tak?- dzięki za kom.pozdraw.
Jimmy_Jordan Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ten wiersz to tak appropos tych maruderów co to się do końkursa śmiechu nie garną? pzdr Jimmy
stanislawa zak Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 na przekór? ależ nie miało być na koń, ale wyszło łóżko. he he pozdraw,
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 No wszystko dobre, oprócz Bezeta, oczywista.
stanislawa zak Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Bezet jest oki, chociaż nie próbowałam ale ziemlak z bliska rodem to złego nie powiem !
Oscar Dziki Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 ale baju baju nie trzymające się... Weź do ręki to, co jutro będzie niczym, wtedy pojmiesz, że życiem można się cieszyć, a szczęście znajdować w drobnostkach przy odrobinie wysiłku, odwagi i pracy. przykro mi. moze pojedyncze fragmentu chwytliwie brzmia, ale trudno pomyslec o tym wierszu i podejsc do niego powaznie. pozdrawiam, zycze lepszych, bardziej przemyslanych p.s. jesli się mylę i wykazalem sie ignorancja, albo brakiem wrazliwosci, z checia przyjme oswiecenie
jacek_sojan Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Stasiu! bardzo pogodzony - oddycha się Twoim wierszem szeroko, aż po oprzytomnienie! to poważny wiersz, i bardzo ładny! pozdrawiam z uciechy; i sama rozumiesz, to musi stać poza końKursem, bo ma zupełnie inny kurs - serio; J.S.
stanislawa zak Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 he he, Oskarze,miał to być konkursowy, taki bez sensu, ale okazuje zrobił się sens, to "coś" co do ręki bierzesz miało cieszyć, bo jest małe,( w prównaniu do całości),miękkie i co by nie mówić - cieszy nie tylko nocami,ale żeby cieszyło musisz włożyć- trochę wysiłku, pracy a nieraz i odwagi- he he dlatego tyle tego gadania, NIEPOWAŻNIE- wiosna idzie kochaj i rób co chcesz! ale nie mów że nie wiesz o co chodzi. a jest przemyslany od początku do koń-ca! pozdrawiam wio-sennie, nie na koń kurs na owo. Jacku, cała przyjemność w zrozumieniu!pozdrawiam gorąco,
Oscar Dziki Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sory, ja myslalem, ze oni te zachwyty na powaznie ale nie, on nie jest przemyslany;)
stanislawa zak Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Niestety Oskarze, jakże mi przykro, przemysł maślany leży na dnie, krowy niedojne. pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 weź do ręki to co jutro będzie niczym wtedy pojmiesz- życie jest miękkie a szczęście to drobnostka odrobina wysiłku i pracy.
Rekomendowane odpowiedzi