Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

już nie wyrzucaj słów
mało to błota na ulicy?

nie wyrzucaj
bo znowu namalują błotnistą impresję
na moim płaszczu butach nawet na rajstopach
nim ostatecznie rozpuszczą się w kałużach

więc już nie wyrzucaj słów
sama sobie recytuję lepsze błoto

Opublikowano

Ten tekst moim zdaniem jest infantylny. Nie wyrzucaj powtarza się za często. Nie lubię akich twardych słów użytych w taki sposób. Czytając nie miałam dreszczy ani poczucia zadowolenia. Jeśli
to jest ironia-to MOIM ZDANIEM nieudana.To tylko moje zdanie. POZDRAWIAM

Opublikowano

jedna z moich ulubionych poetek wróciła ;)
ewa ma rację. nabłociłaś koleżanko zbyt mocno. ale poza tym - lubię takie pisanie. z przesłaniem. brak owijania w bawełnę - dla mnie zasłużone pół plusa [gdy zniknie choć 2/3 błota, to i plusiak się zwiększy ;)]

pzdr
kal.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

dziękuję, kall, za opinię; cieszę się i z tej połowy plusa, cały czas myślę o tym odbłacaniu, ale przecież to miało byc właśnie takie; być może pozostanę przy tym połowicznym plusie:), pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No tak, nie kule śniegowe, tylko garście z bajora pospolitości, jeśli pozwolić mu się wokół rozlewać. Przy czym dotkliwe tylko z drugiej, a nie własnej ręki. Dotkliwsze z ręki nieobojętnej. A niezauważalne w odosobnieniu cynicznego „ja”. I przy okazji – za nic wittgensteinowskie: „O czym nie da się powiedzieć, o tym należy milczeć”.

W wersach czwartym i ostatnim brakuje mi jakiejś pseudośredniówki, oddechu-strażnika.

Pozdrawiam.