adam sosna Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 1) Człowiek – jedyne znane mi zwierze stosujące środki antykoncepcyjne. 2) Definicja - długie omawianie jednego, najczęściej prostego. 3) Dobro – spadek. 4) Ekolog –zarozumialec stawiający człowieka(czyli siebie) ponad naturą. Pewnie jest wierzący, tylko w co? 5) Filozof – taki człowiek, który wie wszystko. No, prawie wszystko. 6) Fraktal – wynikłe z przekształceń matematycznych szaleństwo kolorów na komputerowym ekranie 7) Internet – moje słowo i Twoje słowo = nasza wiedza. Przyśpieszacz. 8) Komputer – stworzył człowiek, bo miał za dużo wolnego czasu. 9) Leki – towar, dzięki któremu żyją twórcy reklam i seriali TV. 10) Mądrość – wiek? Chyba nie. Można mieć lat 10 i być mądrym. I można mieć lat 70 i być głupim. „Mądrość to umiejętność bezpośredniego poznania wartości (M. Scheler)”. 11) Miłość – co to jest? – coś co każdy pojmuje inaczej. 12) Mózg – szara masa dodać biała masa równa się ciemna masa i zamieszać z cebulką niemdłe 13) Ojciec – brak mi Go. 14) Reklama – nazwa ogólna programu TV. W przerwach nadawany jest np. film. 15) Reklama – zadrukowane kartki papieru, na których gdzie niegdzie pojawiają się informacje i inne teksty literackie. 16) Pokora – jest we mnie, bo to co napisałem jest wtórne. Ktoś już gdzieś kiedyś to powiedział, napisał. Więc po co piszę? — To doskonałe ćwiczenie palców. 17) Muzyka – czyli rytmiczne dźwięki. Sztuka, której tworzywem są dźwięki, organizowane w czasie; źródłami dźwięku są: głos ludzki, instrumenty muzyczne i przyrządy elektroakustyczne. Powiedz mi na czym grasz, a powiem ci kim jesteś. „skomponowałem nowy utwór muzykę dla muzyki skomponowałem nową wiedzę naukę dla nauki...” (Artur Rusiniak) 18) Poezja – piękne? pisanie. 19) Przedawkowanie – „złoty strzał”(przedawkowanie narkotyku), zbyt wiele czegoś! 20) Śmiech – zdrowie. 21) Taniec – ruch ciała w zatłoczonej przestrzeni. Ma prowokować partnera lub partnerkę do działania w celu przedłużenia życia.
adam sangreal Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Twoje definicje, Twój świat. Co ja się bęe wtrącał? Ale dla mnie to jak widywane w gazetach wyjaśnienia wyrazów. Ani to śmieszne, ani tragiczne. Pozdrawiam :)
rumianek Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Kilka definicji szczególnie przypadło mi do gustu. Człowiek, komputer, mózg i taniec - są świetne. Jednak nie wiadomo co z tym tekstem zrobić. Zamierzasz napisać słownik pojęć własnych? Również forma nie zachęca do czytania (zaczynałam kilka razy i jakoś nie mogłam przebrnąć). Bardziej widziałabym to wplecione w tekst. Próbujesz wcisnąć coś osobistego - ojciec (pod numerem trzynastym). Wypada on zaskakująco na tle całości. Przestaje być definicją "ojca", staje się definicją konkretnego człowieka. Dalej jednak stoję na stanowisku, że przydałby się do tego jednolity tekst, bo ta forma osobiście zniechęciła mnie bardzo do czytania
angelika podzorska Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Takie torchę cieżkawe, przyznam nieśmiało. Pomysł może i ciekawy, ale zgadzam się z rumainkiem, że jakiś tekst, by siędo tego przydał, a nie tak kawa na ławę i w to takiej szkolnej formie pozdra:)
adam sosna Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 adam sangreal gazety? chyba "Nasz dziennik" o przepraszam "Nasz dziennik" to tragiczne, momentami śmieszne rumianek poważny koment wymaga poważnej odpowiedzi trzeba to rzeczywiście czytać kawałkami i wybrać to co "pasuje" czytać można całość ale lepiej w kawałkach i tak traktować - w kawałkach angelika podzorska jeśli o szkołę to za te definicje by mnie wyrzucili a tekst dodać? kto by to czytał
adam sosna Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 rumianek świetnie bo piszę coś dłuższego jak lubisz umartwiać się to wkleję
rumianek Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 no to ja jak najbardziej poproszę, bo umartwiać się uwielbiam. A przynajmniej pisać i czytać o umartwianiu :)
czarna Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 definicje i pifffooo 13) przeciwieństwem 3) brakiem 1) koniecznością 15) znakiem 20) radością 21) zachwytem 18) zazdrością 11) białym zeszytem reszta tonie w bursztynie póki nie minie...minie...nie
adam sosna Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 rumianek to będzie gdzieś za miesiąc czarna znowu? pisz powoli i wyraźnie ostatnie słowa
Jola P Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 trudno jest definiować ale fajna zabawa przy tym, mnie się podoba:)
adam sosna Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Jola P fakt - trudno zabawa przednia a jak fajnie jak to przeczytasz
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 fajne:) chyba nic więcej nie ma sensu dodawać. pozdr.
adam sosna Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 chyba nie będę dalej dokładał
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 chodziło mi o mój koment. fajne - oto moja ocena. a teksty dodawaj dalej:))
adam sosna Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Acha Jestem uparty dodam pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi