Loverman Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Płakać, raz na czas Jakiś, tak bez celu Wnet posmakować młodość policzkiem spływającą Oddając świat pokusie, w tym wiernym gołosłowiu Kołysząc się rapsodią Dźwiękiem, który ucichł I nurzać palce wiotkie W przestworzu marmolady Miękko i tak czule zwijając język w trąbkę Gwiżdżąc najweselej, zlizując słodkie chmury Kraść złotych marzeń nici Tkać sieć by schwytać słońce. A w domu własnych myśli Przycupnąć całkiem cicho Raz w prawo, a raz w lewo... szukając tak radości Pod świerkiem jasnowłosym, gdzieś, zimową porą Tak gorzko się pomylić By poczuć smak błogości. Aż przyjdzie się odrodzić I spojrzeć w mil zielonych Przebytą, hen do granic, przestrzeń własnych wrażeń Zegarek wtem wyrzucę by wrócić na bezdroże Do dni mych pieśni złotych I tych płaczących marzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paper Monster Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 O!!! Czyzby zmiana poglodow?? Bo wiersz moim zdaniem, w przeciwienstwie do poprzednich, zakrawa optymizmem:) Szcegolnie podobaja mi sie zwrotki:trzecia i czwarta,a ale ogolnie wiersz w calosci przemawia do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anetzka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo prawdziwe..myślę,ze nie tyle zmienił Pan poglądy co zastosował sie Pan do rad,dotyczących poprzedniego wiersza:))Gratulacje..udało sie Panu napisać to rzeczywiście "z potrzeby" czytelnika,jednocześnie pozostał Pan tym sammym lovermanem,który lubi "... w domu własnych myśli Przycupnąć całkiem cicho..." :)) pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loverman Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 "Z potrzeby czytelnika", PHI!!! Jezeli chcialbym pisac z potrzeby czytelnika to juz dawno bym skonczyl z tysiacem wierszy na koncie. A zreszta co ja tam bede sie rozpisywał... Na ten wiersz zlozylo sie kilka, calkiem milych zreszta, moich odczuć. Pozdrawiam i spadam.:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loverman Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Widzę, ze skoro wiersze same przenoszą sie z jednego działo do drygiego, to musi stać za tym jakiś wielki znawca poezji. Myslałem, że forumjest dla nas, a nie dla kolesia który jezałozył, ale chyba troszke się pomyliłem. Niedłygo zostaną w "Dla zaawansowanych" tylko jego wiersze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi