kall Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 bawię się wskazówkami przesuwając na zmianę – do tyłu i do tyłu - wtedy były jeszcze róże w wazonie z tym przewrotnym spojrzeniem i czerwienią ust ustawić tę chwilę jako motto na całe życie – kiedy poszczególne płatki świadczą o szczęściu tak licznym jak krople wody w wazonie a jednak i róże spijają wesołość – zachłannie i bez jakichkolwiek przeprosin cóż ja nadal wierzę w naiwną naturę zegara - że pozwoli czasem wskazówkom się cofać
piernik Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Pewnie, że pozwoli. Ciekawe nuty, tykanie. Ogół rześki. bye
galamea Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 tresc bardzo interesujace... koncowe wersy bardziej pasjonujace od poczatkowych, ale jestem na tak....
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Przeczytałem, i o dziwo nie mam zastrzeżeń, to jest kawał dobrej, przemyślanej roboty :) Z przyjemnością plusuje. Pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 jak dla mnie tekst zasługuję na brawa pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 dobry wiersz, o miłości napisany ciekawie z jakimś oryginalnym zastosowaniem zegara, ja też muszę uwierzyć w te wskazówki :) pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
51fu Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Cześć. Ustawianie chwili jako motto, przesuwanie na zmianę w tę samą stronę — to jak najbardziej. Tylko musisz się zdecydować: albo peel cofa zegar (strofa nr 1), albo zegar ma cofać się sam (strofa nr 5). Szczęście nie jest policzalne, więc sugeruję jakiś leksykalny unik. Serdecznie pozdrawiam. // 51fu
Dariusz Sokołowski Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Koszmarna wersy-fikacja. Denerwuje mnie "naiwna natura zegara". Raczej nienajlepszy epitet. No i nie w temacie. Całkowicie. Ale.
kall Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 witam wszystkich wczesną porą ;) pierniku rodem z wrocławia ;) - dzięki za ciekawość nut, tykania. i rzeźki ogół ;) galameo - cóż, zazwyczaj staram się w końcowych wersach delikatnie podkręcić atmosferę, dlatego wiele razy zarzucano mi banał w pierwszych fazach wierszy. a mimo to nic nie zmieniam ;) m. krzywaku - a ja z przyjemnością dziękuję :) espeno - uwierz, uwierz - one mogą być całkiem przydatne ;) 51fu - racja, wkradł się brak logiki z tym przesuwaniem. zaraz coś z tym zrobię. a co do szczęścia - chciałam je potraktować trochę przedmiotowo, urzeczywistnić jego znikanie. dzięki za wizytę ;) dariuszu - cóż. jeszcze się taki nie urodził... ;) dziękuję wszystkim za przeczytanie i napisanie czegoś od siebie ;) pozdrawiam kal.
Eugen De Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Lepiej byłoby , aby wiersz dotyczył tylko mozliwości cofania zegara i w związku z tym wspomnień, ale konsekwentnie musi to byc zegar do cofania. Nie rozmieniac treści na róże, usta i szczęście i krople wody - brakuje jednego konsekwentnie wybranego wątku! Pozdrawiam.
Regina Misztela Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ustawić tę chwilę jako motto na całe życie – kiedy poszczególne płatki - to tak:DD końcówka troszkę zagubiona pozdraawiam serdecznie Reginka
kall Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 zauważam zainteresowanie zegarem ;) eugen : hm. ciężko jest przedstawić cofania do wspomnień, nie ukazując ich ;) zresztą - starałam się zrobić to i tak subtelnie - nie pisząc o nieszczęśliwej czy szczęśliwej miłości ani jakiś takich głupotach. po prostu - symboliczne róże w wazonie [które lączą się z wątkiem 'zegarowym'] reginko : gr. ciągle o tej końcówce myślę. myślę. myślę... bo 51fu ma rację [i ty masz rację] - coś się gub. pozdrawiam gorąco kal.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 niech będzie.. nie porywa, ale zdecydowanie solidna robota. pozdrawiam /Arek
kall Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 arku - za solidność dziękuję. wiele znaczy ;) pozdrawiam kal.
Rekomendowane odpowiedzi