kall Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 jej rzęsy nie były z cukru - nie rozpuścił jej żal za biedronką i strach przed pająkami kiedyś słyszała - jesteś zbyt słodka takie oczęta jakby nadludzkie wbrew faktom z każdym dniem bardziej wierzyła wróżkom ich perlistym sylabom w szafirowych obietnicach twardo stąpała tylko po schodach - złe doświadczenia - chciała latać teraz nie ma dwóch zębów i skrzydeł które i tak wyrosną - przecież anioły nie mogą wiecznie nas szpiegować * * * http://www.digart.pl/zoom.php?id=188179&dwnl=1 - inspiracja
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 jej rzęsy nie były z cukru - nie rozpucił jej żal za biedronkąi strach przed pająkami hmm może nie iać :P wbrew faktom z każdym dniem bardziej wierzyła wróżkom ich perlistym sylabom w szafirowych obietnicach to jest wydaje mi sięnieco wyyyyciągnięte ;) ale pewnie trudno jest Ci cokolwiek zmieniać juz po wielokrotnych cięciach tekstu :) twardo stąpała tylko po schodach - chociaż wiem że to (niby) potrzebne :) złe doświadczenia - chciała latać teraz nie ma dwóch zebów litera i skrzydeł które i tak wyrosną - przecież anioły nie mogą wiecznie nas szpiegować może w to miejsce poza tym wiersz dobry chociaż nie mam wciąż przekonania do myślników aczkolwiek nie czepiam się bo dooooość długo z nich korzystasz niemal od początku ;) bywaj
kall Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 witaj tomku ;) cóż, z 'nas' miałeś rację. trzeba zrobić małe przemeblowanie. resztę na razie tak zostawię. pozdrawiam kal.
Espena_Sway Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 dobry wiersz, choć czytałam Twoje lepsze. warto dopracować, to jeszcze wpadnę pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
kall Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 dziewuszko, espeno - bardzo dziękuję za wizyty. literówki poprawiłam. przez nieuwagę się wkradły - małe dranie ;) a może masz, espeno, jakieś propozycję 'dopracowania'? każda będzie mile widziana. a co do pracy. autorstwa znajomej ze szkoły - podziwiajcie, poeci ;) pozdrawiam kal.
M._Krzywak Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 jak dopracowac, to tylko formę - na pierwszy rzut oka widac ten rozrzut wersów. Ale tekst twardo się broni, czyli wychodzi na plus. Krótko, ale zwięźle :) Pozdrawiam.
Julia Valentine Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 mnie się podoba; perliste sylaby w szafirowych obietnicach - niby za dużo tego, ale z drugiej strony bardzo to potrzebne; można trochę pokombinować z wersyfikacją, ale to już tylko szlify; dostrzegłam jeszcze jedną literówkę (wstrętna nie chce dać spokoju :) - "teraz nie ma dwoch zębów"; ode mnie na spory plus; pozdrawiam serdecznie
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Dziwne... trochę magiczne, ale nie porwało mnie. pozdrawiam /Arek
kall Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 julia : za szafirowość dziękuję pięknie [phi! wkońcu został zaakceptowany ;)] nie wiem, co tu zmienić w tej wersyfikacji - może masz jakieś propozycje? arek : cóż, nie każda magia musi wszystkich czarować ;) za wizyty i komentarze dziękuję, pozdrawiam kal.
Rekomendowane odpowiedzi