Tali Maciej Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 sztuka, z udziałem formułowiczów, tragifarsa z przymrużeniem oka (mam nadzieję, że nikt się nie obrazi z roli jaką mu przypiszę, jeśli będą jakieś sprzeciwy, im-i-ona zawsze można zmienić (((-: Akt I Scena I - Piekło Osoby: Diablica- Samo zło Belzebub- Jasiu zły Mefisto- Oscar dziki Tajemniczy jegomość-……… Statyści-diabliki w liczbie 666 Wiatr- narrator Scena przedstawia mroczną pieczarę w oddali płoną pochodnię, słychać jęki i krzyki. Na środku sceny stoi wielki gar na ogniu ,przy którym siedzą Samo zło, Jasiu i Oskar, w tle- la dans macabre w wykonaniu diablików Kurtyna Wiatr -ciemno wszędzie piździ strasznie czy tu zawsze słońce gaśnie JASIU ZŁY -drodzy wstrętni towarzysze tu i ówdzie coś tam słyszę że na ziemi jest jak w raju niczym malinowym gaju OSCAR DZIKI -chyba w malinowym chruśniaku ty analfabetyczny wieśniaku SAMO ZŁO -miarka już się przebrała ludzka myśl nas zapomniała trzeba zrobić rewolucje JASIU ZŁY -a ja miałem dziś polucję co zmalowała znak proroczy mówię ja wam prosto w oczy coś z tym fantem zrobić trzeba atak szturmem wprost do nieba SAMO ZŁO -lecz przydała by się do pomocy peleryna strasznej mocy WIATR (powtarzając echem) -peleryna strasznej mocy strasznej mocy mocy mocy… DIABLIKI (słysząc wiatr, przerywają swój taniec i łapią się za głowy) TAJEMNICZY JEGOMOŚĆ (na scenę wchodzi tajemnicza postać, wszędzie pojawiają się dymy, widoczność jest teraz bardzo mała) -cisza głucha każdy słucha (na te słowa diabliki rozbiegają się w popłochu znikając ze sceny, a nasza trójka pada na kolana twarzami do podłogi) -co wam każę wy zrobicie słowo ważę znakomicie ktoś przybierze skórę węża i niech strzeże Ewy męża ów podstępnie raj splądrować tak pokrętnie podarować jabłko czerwone Adama żonie… peleryna zdziała cuda więc próbujcie aż się uda Wiatr uda uda uda..... KURTYNA c.d.n
M._Krzywak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ciekawe co na to główni bohaterzy owej orgii :)
Oscar Dziki Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 jak dla mnie, to bomba:). dzieki z umieszczenie mnie w tym dziele;)
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale poczekaj poczekaj hie hie hie jesteś w drugim akcie hie hie
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to miło, basłem się, że będą sprzeciwy z waszej strony, ale widzę, że odbiór z przymrużeniem oka to dobrze nisko sie kłaniam i pozdrawiam
jasiu zły Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Tylko mnie się musiały jakieś chujowe kwestie trafić. Ale chociaż ortografów nie ma. PS I mówię znacznie lepszym rymem, kiedy wena na mnie spłynie.
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to przy następnych scenach postaram się zwrócić szczególną uwagę na doskonałość rymów przy twojej osobie
Oscar Dziki Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gówno prawda, zwykle jak go wena najdzie to jest tak pijany, że tylko bełkot słychać. Proponuje jego następne kwestie zapisywać w ten sposób: "ble eghr grak ukh pszt ucht pcha ca"
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 hie hie hie "ble eghr grak ukh pszt ucht pcha ca" może wykorzystam to jako tajny szyfr którym będą się diabły porozumiewać na ziemi hie hie
stanislawa zak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Maćku, strasznie fajnie czytać, nie mogę się doczekać -akt nr 2 sie robi?super, pozdrawaim
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 druga scena już jest, trecia w rozkwicie, a scenariusz w glowie Ty Stasiu będziesz w 2 bądź 3 akcie na lekcji polskiego
M._Krzywak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 To jak bohaterowie się nie wściekają :), to napiszę, że uśmiałem sie po pachy, i to z rana. Ale faktycznie p. Jasio ma te kwestie dośc, hm, no... Super !
Piotr Sanocki Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Regulamin pkt 5.f)
jasiu zły Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Regulamin pkt 5.f) Strasznie wybiórczo pan czyta. Ja rozumiem, że brzydkie słowo, ale gratulacje jak pan udowodni, że podchodzi pod którąkolwiek z kategorii punktu 5.f ;) Pozdrawiam skruszony.
Oscar Dziki Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Regulamin pkt 5.f) zly jas, niedobry:)
Letnia sukienka Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 tragikomedia, hehe pzdr letnia
Beata Michalec Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Przyłączam się do grona fanów i czekam niecierpliwie na ciąg... dalszy też , bo hihihi piekielny jak widać jest super. A co do piekielnych czeluści to są mi niezwykle bliskie. Pozdrawiam Beata
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. padnicie na kolana i schowanie głów mialo podkreślić ważność Tajemniczego Jegomościa i dlatego tak to wyszło w następnych scenach już nie będzie padania twarzą do ziemi obiecuję (-:
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki dzięki, miło że się podoba
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (-:
Rekomendowane odpowiedzi