hewka Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 na okrętkę wytłumacz bez dewaluacji skąd miłość regresja represja z powtórki - akcje idą na zbity pysk do góry mam pustą kieszeń od urodzenia brylant za szybą posiwiał od oczu zaglądaczy nie kupię są ślady niewymazane akwamaryną bo niebo no nie bo stwarzam następne miejsce w przytułku dla zjadaczy piątków sobota dzień wolny od machania nogami tu i ówdzie kupię sobie pewnie że sobie kupię na pewno sobie kupię zupę gotowana na winie z owoców morza małże będą się ślizgać w cytrynie łosoś różowy od krętego dymu garść przedniego kawioru na blinie truskawki w środku zimy i szampan sam na sam pod niebem ale w bent-leju rykoszetem bez skosów odbija sie fortuna wyliczona na opak
nocny Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Niby spokojne marzenia, a jednak z podszewką pretensji. Wyziera ta podszewka w przetartych miejscach. I zamienia wiersz spokojny w wiersz pretensjonalny. I jego akcje wtedy, może nie na zbity pysk, ale też nie do góry.
hewka Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 i o to chodzilo w tym wytworku:) dzieki za komentarz, pozdrawiam
Roman Bezet Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witaj ;) pod względem metody widzę tu dwa wiersze, zupełnie inny początek, oparty na grze słowami i skojarzeniami, oraz końcówka stylizująca na 'benteyowski' kicz. To mi się nie składa. I chyba za dużo w tym beztroskiej zabawy, co może i uzasadnia "na opak", ale jako 'metafora' życia? szczęścia?, chyba jednak za mało. Literówka: miejSce. pzdr. b
Roman Bezet Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zapomniałem ;) niektóre wynalazki słowne podobają mi się, tym bardziej, że widać wyraźnie dużo większą sprawność językową. Plus poczucie humoru i dystansu - a to rzeczy najcenniejsze ;) pzdr. b
hewka Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Jestes nieoceniony:)) i dzieki ze zajrzales, wiesz przeciez ze z Twoim slowem zawsze sie licze. Pozdrowienia na dwa:))
Rekomendowane odpowiedzi