Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 jakoś w barze spotkałem sex był różowiutki podniecony mruknął złośliwie witaj eks po drinka poczłapał zmartwiony narzekał na kasę że coraz częściej pierwsza że on ma dwie płcie a ona tylko jedną że w bankach panienki zimne i sztucznie grzeczne a w agencjach chętne przystępne i zwiewne powiedziałem głowa do góry jedno i drugie w praktyce są równe i sex i kasa to bogowe córy zawsze będą główne łyknął pomyślał poweselał przeprosił za eks powiedział chodź 1
Tali Maciej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 czytając Pana wiersze Panie Rewiński zawsze mam uśmiech na twarzy tym razem nie mieści mi się na twarzy nisko się kłaniami pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 "bogowe córy?" Panie Stanisławie, szczerze - nie wiem, czy pewna doza , hm, moralistyki ( 3 strofa) nie zaszkodził... Zaczyna się nieźle, tonacja przewrotnego żartu, by popaśc w takie prawdy może nie do końca prawdziwe... Ta 3 strofa mnie mierzi, nieprzekonuje... Ale jeszcze wrócę. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Dz Macieju, fajnie, po to piszemy.
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też przemyślę. Jak mierzi, to obchodzi, cóż więcej od wierszyka? dz.
Ewa_Kos Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 U mnie jak u Maćka zbrakło miejsca na uśmiech na mojej drobnej buzi. Podoba się a i zaciekawia.Serdecznie pozdrawiam. EK
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dz Ewa, Twoje zaciekawienie jest mi nagrodą.
Sceptic Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ja chciałbym delikatnie przypomnieć, że litera X w polskim alfabecie obecnie nie występuje, a w zwiazku z tym w języku polskim nie istnieje wyraz seX.
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 To co mam zrobic?
Sceptic Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 napisać, jak Rada Języka przykazała, przez KS. Byłoby po polsku.
Yasioo Zimiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 a może tytuł ma obcojęzyczne zabarwienie i też trzeba było do tego dojść?:)
Sceptic Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Tytuł jak tytuł, ale w tekście wyraz obcojęzyczny wypadałoby jakoś zaznaczyć...
Yasioo Zimiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no przecież żartowałem:P
marri huana Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to nie do końca prawda, bo w PWN-owskim słowniku języka polskiego ów wyraz jest. Wiersz - rozśmieszył, szczególnie dwie pierwsze. pozdr
jacek_sojan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 nie ma sexu nie ma kasy a pan Stefan zawsze łasy pozdrawiam najweselszego poetę na orgu - J.S.
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Panowie, sex to seks!
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to nie do końca prawda, bo w PWN-owskim słowniku języka polskiego ów wyraz jest. Wiersz - rozśmieszył, szczególnie dwie pierwsze. pozdr dz Marycha
jacek_sojan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 panowie? a gdzie panie - panie Rewiński?
Sceptic Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfabet - i inne źródła podają, że litery X w jezyku polskim nie ma, a tam, gdzie ją "słychać", należy pisać "ks". "Sex" nie jest nazwą własną, stąd nie ma usprawiedliwienia dla pisania tego słowa przez x. A z jakiego roku masz słownik? Nie ma w definicji zaznaczonego nic na temat pisowni? Wreszcie: nie ma wersji przez "ks"?
jacek_sojan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 chodzi o pisownię czy o wartość znaczeniową? panie Scepic - a licentia poetica to co, bar mleczny czy agencja /?!
Rekomendowane odpowiedzi