j.renata Opublikowano 6 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zaśpiewaj to wszystko, co melodią nie jest, bo nie posiada taktu Wszystko, co muzyką nie było, choć od dawna ci gra Świeże wykrzykniki są tak krótkoterminowe Tracą ważność z uładzonym językiem Aprioryczne kanony monopolizują muzyczny rynek dusz Spragnieni, chcą dźwięczeć w polifonicznym stadzie Wciąż odgrywają preludia w przedsionku życia Zapamiętani –zapomniani w masowym fałszerstwie Wyłam małą ramkę, albo drzazgę pod paznokieć wbij Może zawyjesz dziewiczym szlagwortem w refrenie Zaśpiewaj choć jeden szczery szept, nim zostaniesz wypchany jak łabędzi pytajnik na duszną wyżerkę biesiadnych klonów
Lady_Supay Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Jak na mój gust jest kilka ciekawych "momentów", ale więcej jest nieciekawych. Może dlatego, że mam wrażenie przegadania i dokładania "na siłę". Przeczytam jeszcze kilka razy i może sklecę ciekawszy komentarz. Pozdrawiam
j.renata Opublikowano 6 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 upraszczając, uprościć? dziękuję za odwiedziny i komentarz /i pomoc, oczywiście postaram się coś zmienić/ pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 też mi się wydaję, że zdania są przeciągane, mam wrażenie że niepotrzebnie, bo daje do posmak przegadania, a i temat i słownicstwo bardzo ciekwae, czyli kościec już jest otoczka też teraz tylko wystarczy odessać niepotrzebny tłuszcz nisko isę kłaniami pozdrawiam
j.renata Opublikowano 6 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 niby materiał lżejszy od wody a jednak ciężka to sprawa, liposukcja /sł/OWA nabieram fragment, a ostrze ześlizuje się jak ciężko we własnym cIele grawerować! pomocy!
Sanestis_Hombre Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 dla mnie amatora wiersz trafia absolutnie pod kopułkę:) i nawet słyszę ten szept "Aprioryczne kanony monopolizują muzyczny rynek dusz" - no, no ładnie:) "Zaśpiewaj dziś wszystko, co melodią /podobno/ nie jest /bo nie posiada taktu/" - mozna jakoś skrócić albo rozbić na dwa wersy. pozdrawiam nowrocznie!!!!
j.renata Opublikowano 6 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 wielkie dzięki:D poprawię jutro, dziś Wielkie Picie;)
Agnieszka Szewczykowska Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 ostatnia strofa podoba mi sie najbardziej. pozdrawiam!
Eugen De Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozbyłbym się nawiasów w pierwszym wersie i zrezygnować z tych dopowiedzeń, albo wziąć przykład z drugiego wersu?! Nie dobrze się też czyta słowo "wyłam" w trybie rozkazującym, mnie nasunął się czasownik: wyć! i zastanawiałem się jak można "wyć małą ramkę" dopiero słowo wbij wyjaśnia sprawe. Wiersz pisany jakby przez muzykologa??? Techniczny! Cisza. Pozdrawiam.
j.renata Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Agnieszko, - dziękuję! pozdrawiam kardamonowo! /podonież dobry na kaca/ EugeDe - racja, już poprawiam wielkie dzięki /na razie tyle, jeszcze pomyślę/
Rekomendowane odpowiedzi