Ewa_Kos Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 teraz odbieram ci możliwość twoje magiczne oparcie zniszczę masz coś na kształt duszy oddasz to bez zbędnych słów reszta może zostać-sama nie szkodzi jesteś niemy od zarania i nikt nie wie jak wstajesz rośniesz na zgubę nie swoją wędrówka skończona-ciało się zamknęło utkwiłeś w jednym miejscu i czekasz na promień, który pomoże nie tobie przez twoją rodzicielkę wypuszczona chęć tworzenia przerzutów - nie działa wielka wola walki twojego żywiciela zatopi cię tam gdzie krew najczystsza obmywając wnętrze pozbędzie się zarazy przeznaczenie nie powinno cię ominąć nawet gdy próg przestąpisz musisz tam pozostać i rozmyć się w nicość
jacek_sojan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 "przez twoją rodzicielkę wypuszczona chęć tworzenia przerzutów - nie działa" - ?????? a nie można pisać jaśniej? bo to wiersz tak zawoalowany, tak zaszyfrowany myślowo, że "rozmywa się w nicość" dla czytelnika oczywiście tylko nadinterpretacją można dokonać tu cudu interpretacji - J.S.
jacek_sojan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 bo można w tym "N" oczytać się Wielkiego Nieznajomego, tego metafizycznego, a może i mistycznego, i może to jest wiersz o wierze, choć temu zaprzecza zwrot: "jesteś niemy od zarania" /świadectwo Biblii - np. "gorejący krzak"/, to z kolei zwrot: "masz co na kształt duszy" w kontekście całego wiersza gubi swoją wymowę... ja rozumiem istotę niedopowiedzeń, ale tu brak punktu zaczepienia, jakby autor sam nie wiedział, co naprawdę myśli, i o czym pisze, co chce wyrazić pozdrawiam! J..
Ewa_Kos Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 to jest wiersz o chorobie a ściślej o nowotworze. Jaśniej jakoś nie, bo nie miał to być książkowy opis zmagania się z chorobą. pozdr. EK dzięki za nadinterpretację.
jacek_sojan Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 no to jestem powalony - nowo - tworem wiem, że to nie temat na żarty, ale zamęczyłaś mnie tym tekstem/nowo tworem
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 witaj Ewo ! w koncu mam chwilke na poezje . przeczytalam spodobalo sie zostawiam plusa i co wiecej brak mi slow . ide dalej moze dotrwam . pozdrawiam Cie i sciskam pa!
Rekomendowane odpowiedzi