Lady_Supay Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tytuł ? idę na spacer w głąb a może dalej na krańce spotykam kogoś kto zdaje się nie mieć niczego prócz oczu otwieram okno i patrzę na głodnych w trakcie marketowych nabożeństw gdzie chlebem promocja a winem przecena religia i reklama z tego samego źródła które tylko dla siebie istnieć nie może wypierz a biel jak skrzydła czysta gra uwierz w rzeczywistości nic nie widać ale Chrystus umarł naprawdę bezustanny dialog tworzy czasy wymiary i światy ja mam swój
Pan_Fei Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Miło Cię tu widzieć Su ;) Co do wiersza, hmmm… niestety nie jest najwyższych lotów, już po przeczytaniu tytułu czytelnik wie wszystko, a co gorsza, w istocie wiersz jest jedynie rotacją wokół tytułu, nie zaskakuje, nie przejmuje i jest tylko jednym z wielu o podobnej tematyce. Zbyt mocno czuć tu pisanie pod wpływem impulsu, co niestety nie wychodzi wierszowi na dobre. Domyślam się, że w niektórych momentach kicz zamierzony, ale niestety nie kupuję tego zabiegu: patrzę na bajkę o zagubionych w szarości sumienna biel jak skrzydła anioła Jest tu jakiś głębszy zamysł, ale… no właśnie- potrafisz lepiej. Ps. Gdy byłem w Sanktuarium Maryjnym w Loretto, ludzie sprzedawali ‘klapki’ z wizerunkiem Matki Boskiej. Takie zachowanie nie jest warte żadnej reakcji, a wiersza tym bardziej. Pozdrawiam Cię Serdecznie Grzegorz
Lady_Supay Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Miło Cię widzieć. :) Dziękuję za komentarz i przyznam rację, że wiersz powstał pod wpływem impulsu, a w dodatku "na kolanie". Pozostałe słowa muszę przemyśleć. :) Pozdrawiam ciepło Ewa
Roman Bezet Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lady ;) (sorry za opóźnienie, ale wiesz ;) Nie dopisałem ani jednej literki! Tylko nożyce - moim zdaniem za wiele było, przede wszystkim, czasowników, robiła się wyliczanka, a i trochę niedopowiedzeń chyba nieźle tu zrobiło. Jak to widzisz? ;) Cmok w Nowy Rok! dyg, dyg b PS. zmeń tytuł, koniecznie
Fanaberka Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Witaj, Lady, w parze z Bezetem stworzyliście piękny, przejmujący wiersz :-) Pomyślałam, że to typowo ludzkie i powszechne: nienasycona, transcendentna tęsknota za nieskończonym, nieogarnionym, niedościgłym. Przy braku czytelnego „drogowskazu”, czy pożądanej duchowej „oferty” łatwo można nas zwieść ku celom bliższym, bardziej namacalnym: ku ludziom, a nawet rzeczom. Nie nazwane, nie zaadresowane pragnienia metafizyczne mogą zostać zastąpione przez ludzkie miłości i miłostki, potrzeby fizyczne, w tym także supermarketową konsumpcję. Pozdrawiam, Lady :-) Fanaberka. Ciebie, Bezecie, również pozdrawiam :-) Fan
Roman Bezet Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Lady, jakbyś go wieszała, to oczywiście w Z! ;) pzdr. b PS. Dzięki Fan'ko za uśmiech.
Rekomendowane odpowiedzi