gonzo Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Jaskrawym światłem poranka został oślepiony Stojąc u boku, ciała zmarłej żony, W uczuci żalu jego dusza się śmieje Straceni jesteście uczuć złodzieje co to za ludzie którzy sami siebie nie rozumieją jak kurzem na wietrze, uczucia rozwieją na pogrzeb siebie przychodzą szczęśliwi o życia pogardo i losie szczęśliwy sprawy sobie chyba z tego nie zdają że czując zwycięstwo w zasadzie przegrywają że płytkie ich wodospadu bycie oszustwem zdradą i kłamstwem plugawe życie Obrzydzenia krzyk się ze mnie wydobywa Jak potwór gdzieś we mnie od środka rozrywa Hieno czyjś uczuć powiedz co czujesz Gdy serca kawały głupotą wyszarpujesz
Lady_Supay Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Łomatko! I rym, i rytm, i pisownia, i środki stylistyczne - ratunku! Przeczytaj to sobie na głos, a później jeszcze raz, i znowu, aż zrozumiesz, o co mi chodzi. Pozdrawiam
Eugen De Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To wszystko takie patetyczne, a przy tym nie bardzo gramatyczne! Raczej na swój pogrzeb, a nie na "pogrzeb siebie", bo pogrzebać sobie można tam i tu np. w zębie.Te spazmy, prawie rozhisteryzowanej dziewicy" obrzydzenia krzyk, potwór rozrywający, hiena uczuć...i tak dalej! Jest słowo "czyjś", ale nie w takim uzyciu np. czyjś szalik, ale uczucia czyjeś więc "czyichś", ale to trudne fonetycznie słowo. Radzę zaglądać do słownika!Pozdrawiam.
Ona_Kot Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 byki, patos, i to, co już wymieniono wcześniej badziewie, nie wiersz przykro mi, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi