Tomasz Pietrzak Opublikowano 27 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Czasem ciało napełnia się zdaniem, zdawkową rozmową o pożyczonej jak druga skóra koszuli, o kobietach nie z nami w ciąży. A potem śpi pod powiekami, mieszka w tym samym domu przez rok (czy dłużej) – je razowiec i wie, wie instynktownie, że nie słodzisz więcej niż jedną. Można w tym zmieścić całe życie; w te rozmowy o kłótniach z ojcem, o kochankach zmieniających się z każdą porą roku. Można pomilczeć o życiu jak prześcieradło, na którym leży się bezsennie, które gryzie, wyrzuca przed dom w środku nocy, które pruje się i dusi za dnia. Wschód za wschodem można o tym wszystkim zapominać; znikanie to cześć porządku. Odliczanie zdań zapisywanych w dzienniku o sobie, o nim, o niej. To wchodzenie po schodach z naręczem prania, siwienie na ostatnim stopniu i patrzenie na fotografie - na siebie z wtedy, kiedy było się tak skorym do rozmowy, kiedy ten rozmówca tak bardzo nas słuchał.
jacek_sojan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Życie pamięcią jest zintensyfikowanym i zwielokrotnionym życiem pod presją Czasu. Panu, panie Tomaszu - jak demiurgowi - czas kruszy się w palcach! Pięknie napisane, fantastyczne w zadumaniu - pozdrawiam! J.S.
Ona_Kot Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 "czĘśc porządku" - literówka się wkradła bardzo ładnie pozdrawiam
Letnia sukienka Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 jako początkująca nie mam wiele do powiedzenia poza tym, że świetne!!! dla mnie jesteś już poetą z krwi i kości :) i nie musisz tego udowadniać :) ale pisać musisz!!!!zawsze!!!!bo nie miałabym co czytać!!!! :)))) pozdrawiam Lucyna
Tomasz Pietrzak Opublikowano 30 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Jacku - mam nadziję, że zbytnio mi ten czas się nie będzie kruszył:) Ona Kot Lucyno dziękuję wam za wizytę i komentarze pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi