stanislawa zak Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 w krainie twoich snów o wiecznej młodości w rupieciarni egocentryzmu przestawić pragnę umeblowanie 'byś był bardziej tym czym powinieneś' pozwól sprowadzić się bezboleśnie w daimonion nowego doświadczenia wybudzić szmacianą królewnę przekłutą żalem nadchodzącej zimy w dawno nie odkurzany umysł wpuść odrobinę nowego światła nie ginącego na granicy cienia pozornego jak zatrzymanie czasu zrezygnuj ze wspinaczki po młodość powoli zanurz się w ciszę nabierając mocy wewnątrz siebie błogostanu zimowego sadu bo widzisz zima też jest piękna tylko musimy nauczyć się ją kochać
Nechbet Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 jestem zachwycona:)!!! nawet nie wiem co napisac...zwyczajny brak slow odpowiednich...pozdrawiam serdecznie
M._Krzywak Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Krótko i zwięźle - rewelacja. ( a mit o wiecznej młodości? Pani Stanisławo, czy nie warto zostawic choc cienia złudzenia???) Pozdrawiam serdecznie...
Ewa_Kos Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ja też jestem rewelacyjnie zachwycona naprawdę bo ta zima....lepiej żeby jej nie było. Ładnie Stasiu to ujęłaś. pozdrawiamy Cię cieplutko. HEK/CHS
stanislawa zak Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Wszystkim razem serdeczne dzięki za przemiłe mowy! wiem dzie wuszko - daimonion Ci nie pasuje , ale tak jakoś mi wpadł do głowy!miłej nocki!
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 to już zima? ale fakt - trzeba kochać, mimo wszystko. podoba się. szalem
stanislawa zak Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Michale, mit o wiecznej młodości, jak sam mówisz jest mitem, zycie stwarza mitologie,złudzenia są krótkie, trwają póki młodość trwa, dzięki że zajrzałeś (bez pani, oki?)
stanislawa zak Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Jayu- kalendarzowa jeszcze nie! he he, do zyciowej jeszcze ho, ho, ale przygotowuję się , pozdar, szalem zimowym?
Vera_Ikon Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ładne Stasiu, spokojne i bez rewelacji, ale ładne. Podniosłaś sobie poprzeczkę i teraz głodnam tylko naj naj :) Poczepiam się troszkę... Czy zamiast: 'w dawno nie odkurzanym umyśle' nie powinno być: 'w dawno nie odkurzany umysł'? III zabieram, najładniejsza :) pozdr serdecznie Weronika
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 bardzo bardzo ale to bardzo ładnie, urzekłaś kolejny raz nisko się kłaniam i pozdrawiam
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Najciekawsze wydają mi się pierwsza i dwie ostatnie strofy.. są naprawdę świetne. A środek mi nie pasuje... dziwne. pozdrawiam /Arek
Toxyna Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 niesamowicie skwitowane przemijanie :) Stanisławo zazdroszcze tekstów pełnych optymizmu :) i zawartej w nich mądrości ...
Marian Koń Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 przestawić pragnę umeblowanie 'byś był bardziej tym czym powinieneś' ach kobiety, wszystko zawsze wiecie lepiej ;-) zrezygnuj ze wspinaczki po młodość powoli zanurz się w ciszę właśnie przerabiam ten etap bolesny, niby młody a nastolatkiem już nie będę ... uczmy się całe życie i odchodźmy godnie, stary temat z nowym oddechem ładne te twoje przemijanie ...
Miłka Maj Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 a jednak zauroczyłaś mnie zimą, nie tylko kalendarzową, :) już końcówka mi nie zgrzyta, ha, ha, ha pozdrawiam ciepło, M.M.
stanislawa zak Opublikowano 10 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Miłko, przemyślałam twoje słowa i poprawiłam. Marianie dzięki za miłe słowa, mimo iż nastolatkiem nie będzioesz ale zdobywać nowe szlify wiekowe też pięknie, Toxyno, dzięki każdy kiedyś dojrzewa do siwej brody!pa1 Arku, , rozumiem druga zwrotka trudna, bo tu chciałam ukazać wszystkie trudności zyciowe przez które przeszłam, i dobrze że tak odbierasz,! Maćku, dzięki ! Weroniko, masz rację już poprawiam , miło mi ze dojrzałaś! pa wszystkim życzę miłej niedzielki, i zdrówka!
Yasioo Zimiński Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...super! (użyłem tego słowa chociaż nie cierpie tego robić). puenta miodzio! świetny wiersz. pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 10 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Yasiooo, miło... dzięks.pozdar,
Rekomendowane odpowiedzi