Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

byłoby gdyby Co

Rekomendowane odpowiedzi

I to paradoks - twierdząc, że sie pisac nie potrafi, sie piszę. W sumie niegłupie to nawet, ale nalezy byc akurat w takim wypadku konsekwentnym, bo cała treśc staje się juz fałszywa. Czyli podmiot liryczny (oczywiście) na tym traci.
Aczkolwiek, przy dawce humoru i tolerancji do zaakceptowania jak dla mnie. Co do poprawności samego utworu mam pewne zastrzeżenia (np. powtarzasz dwa razy "może", może lepiej jakis synonim?)
Pozdrawiam!!!

Ten utworek miał być swego rodzaju gierką, psikusem, taką niewinną zabawą. Nic na serio. Nie mniej jednak, cieszę się z pozytywnych emocji, jakie udało mi sie wywołać w odbiorcach( może z kolejnymi będzie podobnie?:). A kolega Krzywak, jak mniemam, wielkiego pojęcia o poetyce, bądź, szerzej,o teorii literatury, nie ma, więc po co wyjeżdża z podmiotem lirycznym?!? Pozdrawiam.

Oj, takiego przyjęcia się nie spodziewałem. Bardzo miło, bardzo miło. Dzięki za słowa uznania. Pierwszy wiersz tutaj zamieszczony, choc z pewnością nieostatni. A to dlatego, że pisuje NA GORĄCO, bez pracowania nad utworem dlugimi minutami, godzinami...Super, nieSuper.

P. S Peel? Who's that?

papa dzięki jeszcze raz

• 4 tygodnie później...