Gładź Szpachlowa Opublikowano 7 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 dziś w naszym pustostanie zamiast obiadu będziemy generować sobie kompleksy tak wyczytała matka w którejś z tych amerykańskich książek o wychowaniu dzieci więc siadamy przy okrągłym stole stół jest brązowy ze sklejki matka zaczynajesteś gruby i do niczego nie dojdziesz wiem mamoja też jestem gruba i do niczego nie doszłam tato?
Roman Bezet Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Lepsze to niż poprzednie. Zastanawia mnie taka wersyfikacja, czy nie korzystniej by było wprowadzić albo odstępy między wersami, albo wydłużyć frazę? pzdr. b
jacek_sojan Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Bardzo dobry wiersz! Ileż tu ironii sytuacyjnej, ale i nutka egzystencjalnego dramatu. Brawo! Narracja zmierza prosto do finału, i jest mądrze zawieszona. Gratuluję autorowi i pozdrawiam! J.S.
Messalin_Nagietka Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Coś z abstrakcji rodzinnej – jacyś tacy zawiedzeni i polscy wszyscy z ukłonikiem i pozdrówką mn
Mona Liza Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 nizły. podoba mi się. wprowadza taki świąteczny nastrój:] bo u mnie rodzina się spotyka przy stole tylko na święta;) pozdrawiam;)
Rekomendowane odpowiedzi