Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Introdukcja

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• czas to przebiśnieg chylący rzewnie głowę nad przemijaniem                                 ****                                          kto wie co myślą                                        roześmiane stokrotki                                        może śnią wiersze                                 **** jeśli odejdę to po cichu i skrycie smakując ciszę                                 ****                                          na pożegnanie                                        dam ci różę czerwoną                                        niezapomnienia                                                                 cześć, czy to jest jeszcze  haiku ( rytmicznie pasują, merytorycznie już chyba mniej. z drugiej strony, gdzie jest napisane, że muszą!)? pozdrawiam serdecznie!  
    • @violetta   Pierwszymi ofiarami w niemieckim obozie koncentracyjnym Auschwitz-Birkenau byli Polacy...   Łukasz Jasiński 
    • Tam na łące stała, Jasia wyglądała, Którego wojenka dziewczynie zabrała, Tam na łące stała, cichutko płakała, Gdy łzy wylewała śpiewała tak. Wróć , wróć Jasiu kochany, Wróć , wróć ulecz serca rany, Wróć, wróć pókim ja młoda, Wróć, wróć, wróć bo życia szkoda. Jasiu na wojence dzielnie wojował, Kraju swego bronił, siebie nie żałował. Dla tej dziewczyny, co ją w sercu nosił, Znoje, niewygody, wszelkie trudy znosił. Wrócę ja do ciebie Maryś moja miła, Wrócę ja do ciebie, żebyś nie wątpiła. Wrócę ja do ciebie, wrócę o poranku, Wrócę ja do ciebie, czekaj mnie na ganku. I dotrzymał słowa , wrócił o poranku, Tam go położyli, u jej stóp na ganku. Wrócił ten bohater co bronił kraj drogi, Wielką cenę poniósł, stracił obie nogi. Jasiu mój najdroższy , Jasiu mój kochany, Zaraz ja opatrzę wszystkie twoje rany, Choć me oczy płaczą, serce się raduje, Bo wróciłeś żywy, znów młodą się czuję.  
    • uśmiech mówi wiele obiecuje ...   bez słów może wieczór dopowie resztę   1.2025  andrew
    • @Wiesław J.K.   W tej samej rozmowie z Tomaszem Sommerem, Grzegorz Braun złożył wyborcom obietnicę, iż wykorzysta możliwości, jakie daje urząd prezydenta i postara się, żeby takie osoby, jak Michael Schudrich (Rabin Polski ), czy Jakow Liwne (ambasador Izraela w Polsce), czy inni antypolscy propagandziści, kłamcy jedwabieńscy, manipulatorzy i fałszerze - możliwie szybko otrzymali naglące zaproszenie* na lotnisko w Okęciu, gdzie będzie już dla nich miejsce na pokładzie najbliższego samolotu, którym będą mogli odlecieć tam, skąd ich diabli do Polski przynieśli!   Źródło: Najwyższy Czas!   *w języku dyplomatycznym: Persona Non Grata!   Moja propozycja: przyszła koalicja PiS-Konfederacja - powinna utworzyć w Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego Specjalny Departament Likwidacyjny, tak zwane: Szwadrony Śmierci, wystarczy mój Tajny Ruch Oporu zamienić w Specjalny Departament Likwidacyjny, proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...