Bronisław Kaziński Opublikowano 27 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 "wybudowałem pomnik trwalszy niż ze spiżu" by móc w chwili zwątpienia powrócić do niego poeta w grobie się przewraca jesienne liście opadają na ziemię nieśmiało zwiastując zimę on wyznawał słońce "wybudowałem pomnik trwalszy niż ze spiżu" wypłowiał, skruszał nikt go nie odwiedza
Tali Maciej Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 przeczytałem i no właśnie i nic, wiersz nie jest źle napisany ale nie zatrzymuje
Yasioo Zimiński Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 dwie pierwsze linijki pierwszej i ostatniej części wiersza to Horacy, a więc przydałby się cudzysłów. dalsza część w pierwszym wersie jest tylko rozwinięciem własnie słów jego. to już było (i to bardzo dawno) . jesli chodzi o drugą cześc wiersza to sens ciągnie się z pierwszej:):). w trzeciej natomiast cały sens utworu jest ukazany za pomocą jednej (ostatniej) linijki. mi nie bardzo lezy. pozdro
Bronisław Kaziński Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudzysłów raz, proszę:] co do drugiej czesci pierwszej zwrotki po cytacie (czyli rozwiniecie mysli Horacego) to bym się nie zgodził.sens jest nieco inny:)i funkcjapomnika tez;) sens drugiej cześci wiersza moim zdaniem nie "ciągnie" się z pierwszej:) wszystko zalezy od interpretacji dziękuje za komentarze i prosze o kolejne:] postaram się poprawic
Rekomendowane odpowiedzi