kall Opublikowano 8 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 gdy dotarł do celu na jego cześć uniosły się chmury dumny ze swej wieloznaczności krajobraz rozpoczynał codziennośćkolejny raz człowiek przewyższył naturę gdy spoglądał w nieboskłon zapłakał radością przełamał zwyczaje stateczności i umiarkowania na chwilę Bóg pozwolił mu górować budząc pychę zwycięstwa
Anna Maria K. Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Coś w tym jest, ale nie do konca mnie przekonuje. Przede wszystkim ta "rozlazłość" wiersza, osobiście preferuje raczej większą spójność i lapidarność, choc zdaję sobi sprawę, ze to praktycznie tylko kwestia gustu. Czuć troche niedosytu co do ogólnego przekazu Caspara Davida (Friedricha), lub może tylko ja tego nie widzę. Ale umiarkowany + mogę postawić. Pozdrawiam!
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Mm, uwielbiam jego malarstwo, więc podszedłem do wiersza z dużymi nadziejami... spodziewałem się czegoś innego, ale bardzo poczułem zakończenie. Jakbym czuł wbijającą w ziemię siłę. pozdrawiam /Arek
kall Opublikowano 9 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Anno Mario K., Arku - dziękuję za wizyty. i miłe słowa ;) pozdrawiam kalina
Oscar Dziki Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 dumny ZE swej bo inaczej nie bede DUMNY CIEBIE
kall Opublikowano 9 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 ups - przez przypadek się zjadło ;) no i jak - dumny jesteś? pozdrawiam kalina
Oscar Dziki Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 "pół-duchem pół-dupem":)M. Białoszewski
kall Opublikowano 9 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 ach. cóżtylko martwi nie mają nadziei ;)
Rekomendowane odpowiedzi