Gaba_Pisząca Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 noc za ręce wiedzie błyskawice w grzmocie ginie upału udręka góry stają w złocistej poświacie a w łagodnych objęciach ciszy idzie spać zielona sukienka zielonymi oczyma dotknięta potem szarość tonie w zieleni pochłonięta rzęs ciemnych pieszczotą wszystko nagle się dokonało bo dzień jasny brzmiał miłosną nocą i nic więcej stać się nie mogło tylko ręki dotknęła ręka a w stukocie odchodzących kroków falowała- ta z poezji- sukienka zielonymi oczyma dotknięta
Gaba_Pisząca Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witajcie, jestem tu debiutantką. Proszę o komentarze.
e-m-e-m Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 surrealistyczna ballada o romansie zatopionym w zieleń nieszczęśliwej miłośći;inaczej mówiąc: całkiem nieźle jak na debiut! Pozdrawiam
Gaba_Pisząca Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie powiedziałam,że jestem debiutantką w ogóle,ciekawe Twoje spostrzeżenie e-m-e-m,surrealizm jest mi raczej odległy, a kierunkowskazem do interpretcji jest tytuł, pozdrawiam
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nawet fajny, przyczepiłbym się do zieleni, ale jakoś nie mogę ;) tak jakoś miły ten wierszyk Pozdrawiam, Kai Fist
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 fantastycznie, płynnie się czyta, prawdziwa przyjemność. żałuję, ze tak rzadko mam czas zajrzeć do tej sekcji, mijają mnie perełki :) pozdrawiam
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Lubię takie splatanie się, omotywanie w uczucie, pejzaż lubię klimat brodzenia po urokach szczęśliwości dziecięco zmysłowej tak się dobrze ten twój wiersz kołysze pięknie wielkie dzięki seweryna
infatylna Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kojarzy mi się z białą magią baczyńskiego. nie wiem dlaczego. superskie:)
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 podoba mi się ta baśń... lekka, płynna, rytmiczna, opowiadająca miłosną historię (chyba że się mylę - ale tak to odebrałem - jeszcze mam inną interpretację ale jest za bardzo ...naiwna...) pozdrawiam Piotr Mogri
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co masz do zielonego?Zielonego mi nie ruszaj...Ja wiem czemu nie mozesz Kai hehe..Za duzy sentyment :) Kochana autorko ze wzglrdu na ta zielen trafilas mi prosto do serduszka dlatego zapamietam napewno.. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi