Gość Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 z charyzmą szóstej rano rośnie świt prosty jak jabłko
jacek_sojan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Jabłko jest okrągłe, prostego nie widziałem. Czy to jest jabłko z drzewa wiadomości dobrego i złego, czy może z przeceny?
Gość Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 jabłko... z drzewa jest ... z takiego drzewa po prostu a widział jacek jabłko skomplikowane ? pozdrawiam /--?--\
jacek_sojan Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Zobaczyłem jabłko w skomplikowanej sytuacji, w tym właśnie wierszu. Intencją autora było ujęcie świtu poprzez obraz jabłka-słońca, i ja nie kwestionuję samego zamiaru. Jest zbyt oczywisty. Kłócą mi się tylko relacje słowne. Powiem - niezbyt trafione w zamiar. To tylko uwaga, nie negacja.
Gość Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 no to mnie Jacek nie zrozumiał pytałem czy widział Jacek jabłko skomplikowane fizycznie "Intencją autora było ujęcie świtu poprzez obraz jabłka-słońca" to tak, jakbym o pana wypowiedzi napisał... "intencją autora było ujęcie problemu głodu na świecie poprzez uwolnienie więźniów politycznych" po czym dodał, że MUSIAŁ pan taką intencję posiadać i nie ma że boli a już myślałem że moja intencja była zupełnie inna.. doprawdy, niezbadane są myśli ludzkie pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 A jednak autor upiera się, że "prosto" i "prostota" to to samo. No to może tak prosto wprost?...
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 ------------------------------------------------- w charyzmie o szóstej rano jabłko świtem wyprostowano -------------------------------------------------
Rekomendowane odpowiedzi