Oskar_Rakowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W wilgotnym łonie nocy wsłuchany w muzykę srebrzystych drzew czuję się spokojny i bezpieczny prowadząc po strunie żył twarde ostrze mojego zamyślenia. Przestrzeń cicha niczym matka otula grzechy, spowija nasze stwory mrocznym łożyskiem szeptów kołysze lasy naszych marnotrawnych dłoni.
Maria_Magdalena_Kowalska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz niebezpiecznie balansuje na krawędzi kiczu, mimo to podoba mi się. Mogę parę uwag? -łono jest zazwyczaj wilgotne, więc przedobrzyłeś :) -dałabym "po strunach żył" (dla zachowania liczby mnogiej) -po co "mojego zamyślenia"? Wiadomo że Twojego, skoro narracja pierwszoosobowa -"marnotrawne" dłonie - nieco patetyczne -bardzo fajny, gotycki (?) klimat -"mroczne łożysko szeptów" - przecudne -tytuł w nawiasie - dużo lepszy pozdrawiam [sub]Tekst był edytowany przez Maria_Magdalena_Kowalska dnia 30-10-2003 08:34.[/sub]
Kasandra_de_Sad Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 IŚCIE GOTYCKI KLIMAT, MOŻE W SAM RAZ NA 1 LISTOPADA.
Rekomendowane odpowiedzi