Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

hamlet kuchenny

ma rzena

Rekomendowane odpowiedzi

początek zapowiada się nie najgorzej, ale druga strofa psuje ten nawet dość dobry wstęp;
postać Hamleta jest mi bardzo bliska i trudno jest mi sie pogodzić z tym, ze kroi on chleb - twoje serce;

do tego mnie osobiście przeszkadza tu interpunkcja (ja bym najchętniej ją wycięła), trzykropki też są be - je trzeba umieć używać; sporo, jak na tak krótki tekst jest tu też powtórzeń;

ogólnie mi się nie podoba, nie przemawia;

pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zeby tylko! A nie przeszkadzało ci, że nazywa kobiety "kurwami" (w tym własną matkę zwłaszcza), wyszydza ich prózne makijaże, upatruje się całego zła świata w płci (tu już za tekstem "Hamleta" idąc) słabszej i żartuje z tego, że kobiety nie mają nic między nogami, biednej Ofelii każe iść do burdelu, podstęonie morduje jej ojca, czym przyczynia się do szaleństwa i śmierci biednej dziewuszki (i nawet mu przy tym powieka nie drgnie)? Jak tobie jest bliska jego posatć, to niezłe z ciebie ziółko musi być Walentyno.

Pozdrawiam.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

a ty znowu z Walentyną - nie mam zamiaru tłmaczyć raz jeszcze, że mój nick nie ma z tym nic wspólnego;
co do Hamleta, to udawał on szaleńca, zresztą kłócić się nie będę - upatruję w Twoim poście prowokację :) co w końcu jest dość prawdopodobne, jeśli dobrze kojarzę...
i jak by nie było Hamlet ma bardziej głęboki wymiar, zresztą co ja będę marnować czas ;)

pozdrawiam serdecznie