Lady_Supay Opublikowano 20 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 za oknem w oparach ciemności uliczni się latarnia pod spuszczonymi rzęsami przemarsz astralny łata dziury w pamięci cienie ścielą posłanie po kątach leniwie biegają demony drżące westchnienie zbudzi cię czy uśpi?
nefertari Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Witaj. "uliczni się latarnia" - extra:) Dla mnie może być bez pierwszego wersu. Mój koment: za oknem w oparach ciemności uliczni się latarnia pod powiekami przemarsz rem ----> taka propozycja:)))oczywiście luźna bardzo łata dziury w pamięci cienie ścielą posłanie po kątach kryją się demony drżące westchnienie zbudzi cię czy uśpi pozdrówka Beata
jasiu zły Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 No strasznie nierówny. Są takie cudeńka jak "uliczni się latarnia" a obok wyskakują powieki. "mglisty przemarsz astralny" to trochę przekombinowane. "demony" ? ? ? no nienajlepszy pomysł. "dziury w pamięci" też oklepane. "cienie ścielą posłanie" to jest dobre - treściwe i ładnie brzmi. Jak dla mnie ten wiersz powinien jeszcze poleżeć i przebrać się parę razy oraz odwiedzić fryzjera. Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 bardzo ciekawa treść i forma :). pointa o westchnieniu - jakże prawdziwa + pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Lady_Supay Opublikowano 20 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Dzięki, dzięki, dzięki. :) Zaiste, widzę konieczne zmiany. Do roboty.
Lady_Supay Opublikowano 20 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Jasiu, demony są potrzebne. :)
jasiu zły Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 A niech sobie będą potrzebne, ale nie mogą się jakoś inaczej nazywać? ;)
Lady_Supay Opublikowano 20 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Jasiu, ale jak? Demony odnoszą się do wspomnień. I do dziur w pamięci ;)
jasiu zły Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Może gargulce, gobliny? Nie wiem. Miałem podobny problem wczoraj przy omawianiu tłumaczeń Przybosia (na English)... Raczej nie pomogę.
Lady_Supay Opublikowano 20 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Dzięki. Spróbuję sama, chyba, że może ktoś coś zasugeruje? Pozdrawiam E.
Gość Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 tytuł przywiódł bo fajny lecz treść nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia . Poczekam na coś innego . Póki co pozdrawiam .
Roman Bezet Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Siadłem dziś "w oparach ciemności" mając nadzieję na miły wieczorek poetycki. Ale cóż, "drżące westchnienie" mnie rozstroiło. "Spuściłem rzęsy" ze wstydu, bo nie wiedziałem dlaczego "leniwie biegają / demony". Przeraził mnie ten "przemarsz astralny" - uciekam zostawiając "dziurę w pamięci". pzdr. b :) PS. Taki wypiek biało-czarny, raczej do herbatki (o 17 ;).
Piotr Sanocki Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Dawno Cię nie komentowałem (krytykowałem:) ). Jeśli pozwolisz... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak samo. Wszystkie cytaty do poprawki: "rzęsy" usunąć/wyplewić! "drżące" - zamienić "leniwie" - zamienić (demony biegają szybko - wiem z doświadczenia ;) ) "astralny" - ło matko! aż tak wysoko mierzymy? Ja bym proponował jednak skupić się na "ziemi" :) Pozdrawiam serdecznie
Lady_Supay Opublikowano 21 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Dziękuję wam pieknie za komentarze. Ponieważ ostatnio nie mam natchnienia do pisania, wyciągam "starocie" z warsztatu. Ale chyba (chwilowo) dam sobie trochę luzu i odpocznę. Może moje zwoje mózgowe znów poskręcają się, jak dżdżownice i w końcu spłodzę coś sensownego. ;) Czas na przerwę:) Pozdrawiam was serdecznie Ewa
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 uliczni się latarnia pod spuszczonymi rzęsami - to mi się bardzo podoba... reszta niestety nie. Przykro mi. pozdrawiam /Arek
Rekomendowane odpowiedzi