tygrys_pietrek Opublikowano 13 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 ej sorry, jak zle trafilem ale nie daloby sie wprowadzic dzialu Tlumaczenia w sekcji Haiku ? z powazaniem pietrek
vacker_flickan Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 a tłumaczysz z japońskiego? a propos nowych działów to ja mam też propozycje dział tłumaczeń twórczości dody-elektrody
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 A co i komu będzie tłumaczone?
tygrys_pietrek Opublikowano 18 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiekszosc haiku jest pisane w jezyku angielskim. moznaby tlumaczyc haiku z angielskiego na polski. zreszta inne dzialy tez moga miec takie miejsce.
vacker_flickan Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja myślałem, że więcej jest po japońsku tylko po co?
tygrys_pietrek Opublikowano 19 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja myślałem, że więcej jest po japońsku tylko po co? widze ze nie siedzisz zbyt gleboko w temacie haiku wiec bede sie streszczal. wiekszosc autorow haiku zyje teraz i tworzy na zachodzie. w samej japonii pisanie haiku jest traktowane jako cepelia, element niemodnego folkloru. dlaczego z angielskiego na polski ? dlatego ze warto bo sa swietne a naszym autorom pozwola wyczuc klimat. zbyt duzo pomyslow sie marnuje bo autorzy na sile doginaja to co pisza do skladni 5-7-5 to wszystko
Rekomendowane odpowiedzi