Lady_Supay Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 a on śmiał się tak, że było widać braki i górną szóstkę, której okres świetności przypadał na odrodzenie. odurzająca praca bakterii, z mojej perspektywy - jeszcze dużo poniżej pasa. śmiech jest zaraźliwy, szczególnie drogą kropelkową. stary krawężnik, co rzucił na kolana wyszczerzył mnie do łez. padłam do nóg, a rechot jak deszcz, prosto w czerwoną kałużę. otrzepałam się, poszłam dalej.
Ona_Kot Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 no nie wiem, coś mi tu nie pasuje chyba to "poszłam dalej" najbardziej :/ może jeszcze wrócę (chociaż to moje trzecie czytanie i ciągle wrażenie, że coś nie tak) pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Wiesz, Kocico - ja już nie widzę, więc, gdy dostrzeżesz, co jest nie tak, będę wdzięczna za wskazówkę. Tym bardziej, że to utwór oparty na własnym doświadczeniu. :) Dzięki serdeczne i pozdrowienia.
jasiu zły Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Przeczytałem, wstałem i poszedłem dalej. Jakoś mnie to nie ruszyło. Takie depresyjne jakieś się wydaje... Pozdrawiam.
Lady_Supay Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Depresyjne? Raczej...empiryczne i żałosne. To fakt.
Ona_Kot Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 a on śmiał się tak, ---> zaczynać wszystko od "a"? a czy to konieczne ;]?że było widać brak i górną szóstkę, ---> u nawet fajnie, tylko nie bardzo wiem "brak" czego ;]której okres świetności przypadał na odrodzenie. --> o tutaj to lekka ;] przesadaodurzająca praca bakterii, ---> nie wiem, czy nie jest to zbędne dopowiedzenie?z mojej perspektywy - jeszcze dużo poniżej pasa. śmiech jest zaraźliwy, szczególnie drogą kropelkową. ---> dobre, może byćstary krawężnik, co rzucił na kolana wyszczerzył mnie do łez. padłam do nóg, a rechot jak deszcz, prosto ---> dotąd też dobrew czerwoną kałużę. wstałam, poszłam dalej. ---> a tu nie wiem, co się stało :/ że tak zblakło...może powielarność motywu "padnij/powstań" jest jednak zbyt nachalna w tym miejscu? pozdrawiam
51fu Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Zwrócę uwagę na rym 'śmiał się tak / widać brak'. Wkradł się, sądzę, przypadkowo.wyszczerzył mnie do łez oraz początek (jak już zaplombujesz rym) wydają mi się najlepsze z tekstu. Fajne frazy, dość oryginalne. Za to w ostatnim zdaniu zabrakło elementu zaskoczenia albo uderzenia. O. Pozdrawiam serdecznie. // 51fu
Lady_Supay Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Kotku, Początek od "a" nie jest konieczny, choć miał skierować wzrok na mojego "oprawcę" i poniekąd umniejszyć jego wartości. - To właśnie on, ten, etc. "brak i górną szóstkę" - skoro widać górną szóstkę i nie zastanawiam się, czy to na pewno szóstka, to wniosek taki, że brak reszty uzębienia (chyba...;) Wydawało mi się subiektywnie ewidentne (dobrze, że są tacy jak Ty - uświadamiacze :)) Ponieważ opisywałam obrazek z życia wzięty i jeszcze świeży (goi się strup na kolanie) - sądziłam, że najtrafniejsza będzie prosta końcówka. I tu zgadzam się z Tobą w 100% - muszę pomyśleć. Najgorsze jest to, że "im dalej w las", tym trudniej widać. Muszę się odżegnać od "wczoraj" :) Pozdrawiam Cię ciepło i dziękuję za pomoc.A teraz biorę się do roboty!
stanislawa zak Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 wstałam śmiejąc sie pełną gębą, niech widzą, colgeit działa, podoba mi sie, opinię z warsztatu podtrzymuję! ale fakt puenta do przemyślenia!pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 51fu, fakt - rym przypadkowy, dziękuję. :) Co do finiszu, to chyba się zmęczyłam. Trudno mi teraz będzie, ale odpocznę i spróbuję od nowa.Stasiu za warsztat i za teraz, dziękuję :) Jakże sprzeczne są odczucia - Twoje i Jasia. Fajnie, że otwiera się taki wachlarz. :))) Pozdrawiam
Panna Cogito Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 a ja nie zmienilabym chyba nic,podoba mi sie nawet jezeli inni dostrzegaja jakies niedociągnięcia,tak jest dobrze jak dla mnie
Rekomendowane odpowiedzi