karolina p. Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Interpretacja zmysłów czas usiąść przemilczeć grzech cisza powoduje wulkan zimnych słów rzucanych o rozumne już ściany Przepychanka Połykane krople mojego morza bezlitośnie obijają się o więdnące płuca Koniec budujący... Początek Od nowa mozolnie twarz mą rzeźbisz marmurową nadając jej błysk swego wzroku splecione dłonie rodzą się na nowo tworząc zarys erotycznych myśli
Tali Maciej Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 fajny wiersz zatrzymał mnie, wróciłem przeczytałem na głos i coś mi nie gra ,zmieniłbym niektóre frazy np. w drugiej frazie bez "i" w czwartej bez "już" "tracące oddech" zmieniłbym na więdnące "rzeźbisz mą marmurową twarz" zmieniłbym szyk może się przyczepiam ale tak mi to fajniej płynęło, bardziej melodyjnie oplatając puentą nisko się kłaniam i pozdrawiam
karolina p. Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje bardzo za komentarz. Niektore wskazówki są rzeczywiscie trafne i chętnie skorzystam.pozdrawiam serdecznie
Tali Maciej Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 jeszcze tylko jedno w tamtej frazie "mą ma- rmurową" sorki, że się czepiam ale jakoś mi zgrzyta "mą ma" nie wiem dlaczego ale zmieniłbym na twarz mą rzeźbisz marmurową czepiam się dlatego, bo mi się bardzo podoba i miło będzie do niego wrócić nisko się kłaniam i pozdrawiam
karolina p. Opublikowano 24 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trafna uwaga. dziekuje bardzo za zatrzymanie sie przy moim wierszu.pozdrawiam serdecznie.
Julia Valentine Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 jak dla mnie to wyciąć trzykropek i wielkie litery; "cisza powoduje wulkan zimnych słów" --> lekko nielogiczne, a (uważąm) jako metafora słabe; "twarz mą rzeźbisz marmurową" --> to możnaby powiedzieć normalniej (rzeźbisz moją marmurową twarz) - kompltenie nie rozumiem po co to udziwnienie; prócz tego warto, moim zdaniem, pomyśleć o odchudzeniu tego wiersza i zmianie wersyfikacji; nie trafia on do mnie; jest, wg mnie, słaby pozdrawiam serdecznie
Tali Maciej Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A ja będę bronił wiersza (przed krytyką) nadal utrzymując go w plusowej temperaturze nisko się kłaniam i pozdr
karolina p. Opublikowano 25 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ogromnie mi miło. Nie wiem czy zasłużyłam na adwokata ale dziekuje za wsparcie :)
Rekomendowane odpowiedzi