kall Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 kiedy pada parasolki zataczają kręgi nad codziennością autobusy przeglądają się nazbyt ciekawie w ulicznych kałużach przecierając zarazem oczy ze zdziwienia kiedy pada wycinam drozdy z papieru z nadzieją, że odlecą * * * brudnemu światu należy się kąpiel by ludzie ujrzeli zieleń liści i zatroskane twarze kierowców
stanislawa zak Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 masz rację! należy sie lodowa kąpiel i to wielka!pozdrawiam pa
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 A ja bym wykasował: "nazbyt ciekawie i czasem przecierają oczy ze zdziwienia" Bez rewelacji, ale podoba mi się przesłanie. pozdrawiam /Arek
kall Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. stasiu - mój wierny czytelniku - dziękuję ci za wizytę i chwilę refleksji :-) troszkę zmieniłam szyk w tych wersach - mam nadzieję, ze jest lepiej :-) pozdrawiam kal.
kall Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja - w deszczu patrzy się na świat z innej perspektywy... wodnej - rzekłabym :-) myślałam nad niepisaniem ostatniej strofy, jednakże chciałam, by sprowadzała ona na ziemię - do codzienności. by pointa była w miarę 'normalna' ;-) pozdrawiam Pansy i dziękuję za wizytę :-) kal.
Tali Maciej Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 wiersz jak najbardziej a puenta bardzo plusowo, miło się czytało nisko się kłaniam i pozdrawiam
kall Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 a jak mnie się miło twój komentarz czytało, Macieju :-) pozdrawiam kal.
kall Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja - w deszczu patrzy się na świat z innej perspektywy... wodnej - rzekłabym :-) myślałam nad niepisaniem ostatniej strofy, jednakże chciałam, by sprowadzała ona na ziemię - do codzienności. by pointa była w miarę 'normalna' ;-) pozdrawiam Pansy i dziękuję za wizytę :-) kal. Kalinko, ale przecież deszcz sam siebie sprowadza na ziemię :o) pozdrawiam Cię serdecznie! a co powiesz na wersję drugą : kiedy pada parasolki zataczają kręgi nad codziennością autobusy przeglądają się nazbyt ciekawie w ulicznych kałużach przecierając zarazem oczy ze zdziwienia kiedy pada kolekcjonuję drozdy z papieru - wciąż mam nadzieję, że odlecą pozdrawiam kal.
kall Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a co powiesz na wersję drugą : kiedy pada parasolki zataczają kręgi nad codziennością autobusy przeglądają się nazbyt ciekawie w ulicznych kałużach przecierając zarazem oczy ze zdziwienia kiedy pada kolekcjonuję drozdy z papieru - wciąż mam nadzieję, że odlecą pozdrawiam kal. powiem: chcię zamieszkać w tej krainie! :o) no tak. a ja mam sie martwić, którą wersję teraz wkleić :-) pozdrawiam kal.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się. Wykasować albo zmienić. no i jeszcze taki rarytas jak: ''parasolki zataczają kręgi nad codziennością'' - nie trafia do mnie, jest zbyt proste, oklepane itd. Kall potrafisz lepiej!! reszta na +, najbardziej zapada w pamięć przesłanie, pozdr.
kall Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 jay jay : zmieniłam trochę szyk w wersach - moze teraz jest lepiej. nie wiem, co uczynić z tymi parasolkami : wszak chciałam nimi tylko podkreślić desszczową pogodę. taki stereotyp :-) ale ostatnie zdanie mnie podbudowało :-) dzięki JJK :-) pozdrawiam kal.
Julia Valentine Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 przyjemny obraz deszczu :) pozdrawiam
Freney Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja - przebrzydły formalista - zdołałem znaleźć coś dla siebie, coś ujmującego w trzeciej strofie; zadziwiająca także odwaga wypowiedzenia sądu w strofie ostatniej (w ocenianie sądu nie wdaję się; pod tym zdaniem, zdawałoby się banalnym, mogą się przecież kryć znaczenia o większej doniosłości). Widzę, że wersja już szlifowana i polerowana. Nie mam nic do dorzucenia :) f.
kall Opublikowano 24 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a kto powiedział, że deszcz ma być zmorą dla ludzi? :-) jestem po prostu niesamowicie usatysfakcjonowana :-) tylko tyle zdołam teraz sklecić pozdrawiam kal.
Julia Valentine Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 ależ deszcz może być czymś wspaniałym i niesamowitym - i w Twoim wierszu jest :)
kall Opublikowano 24 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 a szczególnie deszcz latem... mniam - pychota :-) i to właśnie tygryski lubią najbardziej pozdrawiam kal.
Rekomendowane odpowiedzi