51fu Opublikowano 22 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 znów zachciało mi się nocy międzygwiezdnych wiraży po oddechy światłopylne odtąd jak na złość sobie wysysam chciwie próżnię z zimnych ciał niebieskich potykam się o twoje prawa i mylę w odliczaniu do następnego startu koniec jak czas dawno przeciekł przez palce
Michał_Zawadowski Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 przeczytałem raz. odczekałem dziesięć minut. wróciłem - zapamiętałem tylko teleport. "oddechy światłopylne" - sztuka dla sztuki druga zwrotka średniawa. ostatnia ok. pozdrawiam mz
Lady_Supay Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Nie chcę się wymądrzać, ale jak dla mnie - mało kosmiczna końcówka(szczególnie) - nie w stylu 51. Przecież to s-f. ;) Pozdrawiam E.
51fu Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 M.Z. — Dziękuję za spostrzeżenia po lekturze. Druga strofa jednak musi zostać.Su — 'mało kosmiczna końcówka(szczególnie) - nie w stylu 51'. Nie każdy film s-f musi odbywać się w kosmosie. Ale owszem, końcówka jest mało 'kosmiczna'. Stąd tytuł 'teleport wsteczny'. Więcej wyjaśniać nie mogę. Dzięki za swoje zdanie. Pozdrawiam. // 51
Lady_Supay Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Chyba zaczynam kapować... Serdecznie
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 wiesz ta końcówka zalatuje mi nieco Grabażem, ale tam był dym, a tu jest wpasowana puenta. bardzo ładnie, masz niepowtarzalny styl. chociaż uważam, że część pierwsza jest lepsza. jak ja lubię pesymizm w wierszach. plusowo
Julia Valentine Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 podoba mi się i jeszcze S-F :)) pozdrawiam serdecznie wiedzę, żę SF lubisz więc może polecisz mi jakąś dobrą książkę? :>
51fu Opublikowano 25 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Pansy Może być tylko ostatnia ;) Dzięki za komentarz.Jay Jay Grabaża nigdy nie słuchałem, muszę się przyznać. Ledwie wiem, kto on zacz. Jednak sądzę, że to chyba nie wstyd 'zabrzmieć' podobnie, więc dzięki. Co do tekstu... Cieszę się też, że nastrojem przypasował. Julia V. Fakt, lubię też fantastyczne klimaty. Nad książką się zastanowię i dam Ci wkrótce odpowiedź. Następne SF może już dzisiaj późno wieczorem. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam Was. // 51
Rekomendowane odpowiedzi