Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Czasem wiatr zrzuci z siebie brzemię
i poleci
do piekła
by spocząć na kamieniu.Dziś nie widzę nic
nie chcę słuchać o złu
zapaści
długu
rozwijam muzykę
słucham o tym, by się trzymać.Gdzieś byłem rano
widziałem kres zła
choć i tak ktoś umarł.1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Tectosmith · Opublikowano
@Leszczym Dziękuję, to naprawdę miłe i zaskakujące. Cieszę się, że doceniłeś także moje zdjęcia. -
Przez Leszczym · Opublikowano
W tym jak w tysiącu poprzednich wierszy / tekstów / notatek założyłem nową maskę i odnalazłem w sobie kolejną cząstkę własnej osobowości i być może nawet będę ją drążył Gdybym poszedł z tym do szpitala głowy i zrobił z powyższego faktu nie ok problem dostałbym tam wyrok – diagnozę osobowość mnoga ewentualnie przez wzgląd na arty schizo artystyczne Czasem myślę i wracam wspomnieniami ku tamtym rewirom i widzę w nich dom niespełnionego artysty dom niespełnionego szamana dom zapomnianego wodzireja dom źle odbieranego mistyka dom człowieka nieopłaconego Jakże czasem za łatwo o najróżniejsze nieporozumienia o wielkie braki na brakach łączy o bardzo daleko idące nadintepretacje Miej w głowie że tutaj gra zawsze idzie o wielką stawkę nie daj się więc życiu – moja rada – ocykać !! Warszawa – Stegny, 17.12.2025r. -
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Mitylene Ten wiersz ma piękną, melancholijną atmosferę i bardzo poetycką wrażliwość. Zakończenie - imię wołane przez "dogasające w słońcu echo" - to obraz pełen tęsknoty i bezradności. To próba dotarcia do kogoś, kto jest poza zasięgiem. Podoba mi się. :) -
Przez Łukasz Jurczyk · Opublikowano
@Berenika97 Dziękuję!! A i tak później więcej Greków służyło po stronie Dariusza niż Aleksandra (przynajmniej tak wyliczył jeden z biografów Aleksandra). Pozdrawiam
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne