Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Bożena De-Tre 1 625
@Waldemar_Talar_Talar Tak to prawda Waldemarze''nauczyła Nas mocniej kochać'' i lżej nienawidzieć.Pozdrawiam i rozumiem Twoje poetyckie uczuci tak zgrabnie ujęte....
1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Gosława · Opublikowano
wstał świt a za nim mgła bladolica panna odziana w szatę prześwitną a śliczności takiej że ino zginać kolana rozlała się po polach i łąkach wilgocią okryła żółtowdzięczną nawłoć zahaczyła bgnisko by nazat połechtać senne listeczki dziórawca wczoraj jeszcze zeschłe i twarde skiby zalegały na polu mokrość nocy jednak tak wlazła w czerń że zgoła gnieść i uklepywać upajająca słodkość wyległa nad strzechy bladym błękitem pieszcząc czubki topoli majacząc wśród listeczków melodie jakoby nabożne i wniesł na progu tylko jazor poszczekując donośnie a zdyć to gospodarzów nie ma w domu na zagórzu wykopki i kapuściańskie ogłowki co rychlej motyki sposobić wyległy na pola baby służebne i dziewki brzuchate wrazu z komornicami niosącymi na plecach witkowe kosze wysoko po niebie w nierównych rzędach sunąć poczęły białe chmury niby to pierza janiołów czy inszych Bogu miłych stworzeń gdzie okiem sięgnąć czarne pola otoczone zieloną wstęgą lasu blisko kopanisk przebiegł łoś znać zwierza borowy nie nagnał rychlej w krzawiska -
Przez Roma · Opublikowano
@Manek odnajduję się w tym wierszu jak i w tym jesiennym czasie. Bardzo mi się podoba. -
Przez viola arvensis · Opublikowano
@FaLcorNZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
nie wiem czy mi cos pomoże, ostatnio jest coraz gorzej. Ale sobie zapiszę, może w telefonie, żeby serca rozdawać gdzie należy -
Przez Nata_Kruk · Opublikowano
@Roma... dziękuję Ci za tych kilka ciepłych słów. Pozdrawiam Także... :)
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne