Krystyna Nawrocka Opublikowano 20 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 twarze twarze nie słyszą nie widzą twarze jak krzyk zgięte bólem takie z czerwonymi żyłami czasami mięsiste i te ze zmarszczką pół twarze z odbitym na kowadle życiem a tu inna w okularach coś ukrywa? uczucia nagle z kapelusza wyprysneła twarz tłuściutka a z nią uśmiech mówi o radości za nią pochyla sie twarz żółta bezmięsna patrzy zazdrośnie na tą co piękną nazywają są twarze które mówią i takie co wojne wywołają ale najpiękniejsze twarze te co skrzydła w oczach mają
Tramp Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 wiesz, właśnie od tego myślę trzeba odejść, od twarzy i tłumu .. moja i Twoja twarz też są takie w tłumie, jesteśmy częścią tłumu; to jest rodzaj pogardy, lęku przed tym tłumem, przed osaczeniem, staniem się kimś anonimowym w miałkiej masie tymczasem tego nie ma :) to tak jakby drzewo w lesie ożyło , zaczęło iść pomiędzy innymi drzewami, ciasno ułożonymi obok siebie, i powtarzało :" liście liście, kory kory, gałęzie, dobijająca zieloność i pustka" :D każde drzewo jest unikalne i gdy pod nim przysiąść można poczuć jego głębię i siłę i niezwykłość; każde drzewo jest inne i ma swoją historię .. pozdrawiam
Tóra katalawa Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 nie jestem ani swiatowej sławy pisarka ani tez znawca wielkiego formatu ,ale wg. mojej subjektywnej oceny mysle za bardzo ten ersz skupia sie na "naturalności bytu " byc moze gdyby porownania były bardziej wyrysowane i dostadne miało by to jaskrawszy odbior a tak jest seria wymienionych propozycji z pośrod wielu dziekuej i pozdrawiam :]
Rekomendowane odpowiedzi