Jay Jay Kapuściński Opublikowano 16 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 pustoszeją maruderskie ławy, noc przenika papilarne bezdroża; każde ziarnko piasku zna swoje miejsce w rozsypanej układance w blokowych kapliczkach eksplodują nowe trendy opadają z nieba religijne odłamy. współcześni prorocy dokonują rewolucyjnych przemian – msza święta odbyta z udziałem chleba i denaturatu wiatr w porywach zdziera stereotypy ze ścian nalepione pentagramy – szatan złamał ciszę przedwyborczą Mam w kieszeniach pełno jabłek z cudzych ogrodów. Mam w kieszeniach pełno jabłek. w oddali falują uprawne pola - siewcy sprowadzają wszystko z zagranicy. każda sprawa jest do załatwienia można posiać rozum a nawet szwedzkie stoły pomimo tego że jest polska nóż w plecach zadebiutował pod ścianą
stanislawa zak Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 mądre i na czasie, pozdrawiam dużym plusem no i....szalem!
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 16 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 dzięki Stan za szal i zrozumienie. pozdr.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Długie, do wczytania się... fragmenty z Szatanem, z Mszą i końcówka - zabieram. Takie wiersze nieźle Ci wychodzą, choć może kiedyś coś szalonego napiszesz? ;) pozdrawiam /Arek
Michał_Zawadowski Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 ale słów to nie szanujesz. piszesz sporo jak leci. pozdr. mz
51fu Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Gdyby tylko bez krzyku w drugiej i trzeciej... Byłoby super. A tak jest !jedynie! naprawdę dobrze. ;) Pozdrowienia. // 51
Espena_Sway Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 bardzo przemyślanie, podoba się zarówno oryginał jak również propozycja Izy /która jest nawet trochę bardziej czytelna/ pozdrawiam serdecznie Espena Sway
Julia Valentine Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 chciałam na początku zacytować te fragmenty, które są naj, ale musiałabym cały wiersz - więc nie ma sensu; jestem pod ogromnym wrażeniem; ten tekst jest do zapamietania - jak najdłużej; moim zdaniem wiersz jest na prawdę świetny; pozdrawiam serdecznie
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 17 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szalonego? ;) zobaczymy, dzięki za koment.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 17 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm, masz jakiś pomysł na skrócenie tego wierszydła? napisałem tyle ile wydawało mi się słusznie :) ...
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 17 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. krzyk, masz może jakąś propozycję na wyciszenie? ;)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 17 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nieoceniona Izo, jak zawsze przedstawiasz konkretną propozycję, wezmę się za poprawki dzisiaj w nocy. dzięki :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 17 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no domyślam się :) dzięki za stwierdzenie nieczytelności ;)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 17 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rozpieszczasz mnie Weroniko, dziękuję za komentarz :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 18 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pansy Twój komentarz jak zwykle sprawił, że stałem się szczęśliwszym człowiekiem :) dzięki
Michał_Zawadowski Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm, masz jakiś pomysł na skrócenie tego wierszydła? napisałem tyle ile wydawało mi się słusznie :) ... gdybym skrócił, zostałoby pewnie z osiem chudych wersów. nie byłoby to jednak to, co chciałeś napisać. stwierdzam tylko, że brakuje mi przemyślenia nad utworem, nad tym co potrzebne, a co zbędne.
Gość Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 " wiatr w porywach zdziera stereotypy ze ścian nalepione pentagramy – szatan złamał ciszę przedwyborczą " super . końcówka dala w kosc . gratuluje. i pozdrawiam...
Rekomendowane odpowiedzi